SAMOHRANA MAJKA TRAŽI POMOĆ: Djevojčice gladne i promrzle - Volim Podgoricu

SAMOHRANA MAJKA TRAŽI POMOĆ: Djevojčice gladne i promrzle

Samohrana majka Jasminka Pačariz iz Rožaja, koja živi sa kćerkama, sedmogodišnjom Arnelom i trogodišnjom Anesom, u krajnje neprihvatljivim uslovima, apelovala je za pomoć, piše Dan.

Pačariz poziva sve dobre i humane ljude da joj pomognu na bilo koji način.

“Obraćam se svim dobrim ljudima s nadom da će me razumjeti, jer ja i moje kćerke živimo u jako teškim uslovima. Najteže mi je što svakog mjeseca moram od socijale koja iznosi 140 eura da izdvojim pare za kiriju za prostor koji nema ni najosnovnije uslove za život. Osim stanarine, trudim se da redovno isplaćujem i račune za struju tako da me ove dvije obaveze koštaju oko 80 eura. Sada bih pitala one koji bi trebalo da budu odgovorni za situaciju u kojoj žive moja djeca da li se može preživjeti od 60 eura koje mi ostaju za hranu i higijenska sredstva”, upitala je Pačariz.

Ističe da su više gladni nego siti, a novca nemaju ni da kupim drva za ogrijev.

“Baraka u kojoj živimo je hladna i bez kupatila i djeca mi stalno obolijevaju. Molila bih one koji mogu da pomognu da nam poklone par metara drva kako se moje djevojčice ne bi smrzle”, apeluje Pačariz koja tvrdi da je prošla kroz težak oblik nasilja.

Kaže da je starija kćerka zbog preživljenih stresova stalno bolesna, a ona nema novca da je vodim na kontrole van Rožaja.

“U Centru za socijalni rad su mi pomogli nekoliko puta, ali sada kažu da nemaju novca za mene, iako sam obrazložila teške uslove u kojima živimo. Molila sam ih da nađu mogućnost da nam barem plaćaju kiriju, ali nijesam naišla na razumijevanje”, kazala je Pačariz.

Ona nije željela da se fotografiše, jer tvrdi da je izložena uvredama i pritiscima od strane pojedinih osoba.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici, to mogu uraditi lično ili putem žiro- računa broj: 530-0100100063730-43 kod NLB banke, na ime Jasminka Pačariz.

DAN

2 komentara

  1. I do believe all the ideas you have presented for your post. They’re very convincing and can definitely work. Still, the posts are very quick for novices. Could you please lengthen them a little from next time? Thank you for the post.

  2. Only aspire to mention ones content can be as incredible. This clarity with your post is superb and that i may think you’re a guru for this issue. High-quality along with your concur permit me to to seize your current give to keep modified by using approaching blog post. Thanks a lot hundreds of along with you should go on the pleasurable get the job done.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com