Mladi PODGORIČANIN pronašao torbu SA NOVCEM - Volim Podgoricu

Mladi PODGORIČANIN pronašao torbu SA NOVCEM

Da su čestitost i lijepo vaspitanje vrednije od bilo kojeg materijalnog dobra dokazao je petnaestogodišnji Ognjen Sekulić, učenik prvog razreda Srednje medicinske škole, koji je prije dva dana, na autobuskom stajalištu u blizini nekadašnje Tarine garaže, pronašao i vratio torbu sa dokumentima i novcem sugrađanki Vanji Jeftović, piše Dan.

Sekulić je bio u društvu drugarice Sare Šoć, a za Dan kaže da nijednog momenta nije razmišljao šta da uradi jer je vaspitan da nikada ne uzima tuđe.

“Smatram da sam uradio nešto što bi svaki kulturan i normalan čovjek uradio. Lijep mi je osjećaj bio kad sam vidio koliko se obradovala žena kojoj sam vratio novčanik i kada sam pohvaljen kao poštena osoba. Volio bih da svi ljudi postupe tako kada se nađu u sličnoj situaciji. Kroz cijelu situaciju sa mnom je prošla moja drugarica Sara Šoć i na tome sam joj zahvalan”, rekao je Ognjen za Dan.

Potezom svog sina ponosna je njegova majka Aleksandra Sekulić.

“Ognjen se sa drugaricom vraćao iz škole i kada su izašli iz autobusa, dok su čekali drugi prevoz, vidjeli su torbicu. Pozvali su policiju, koja je pronašla vlasnicu torbe. Mi smo troje djece vaspitali da ono što nađu, to nije njihovo, da je to tuđe i to treba da se vrati. Tako je vaspitan i postupio je po tome”, navela je Aleksandra Sekulić.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com