Novak je PLAKAO KAO DIJETE, a plakali su i Nenad, Filip, Dušan i Viktor! - Volim Podgoricu

Novak je PLAKAO KAO DIJETE, a plakali su i Nenad, Filip, Dušan i Viktor!

Konferencija za medije srpske Dejvis kup reprezentacije poslije poraza od Rusije je vjerovatno najtužnija ikada u sportu – suze su pustili svi teniseri, izuzev Janka Tipsarevića, uključujući i selektora Nenada Zimonjića!

Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Filip Krajinović, Dušan Lajović i Viktor Troicki, kome je ovaj neuspjeh najteže pao, plakali su kao djeca dok su se obraćali novinarima.

Samo je Janko, kome je ovaj završni turnir Dejvis kupa bio poslednji nastup u karijeri, smogao je snage da zadrži suze.

“Poslednji susret zlatne generacije”, zastao je Zimonjić i zaplakao podsjećajući da je Srbija u ovom sastavu trijumfovala u Dejvis kupu 2010. godine.

“Mi nismo ni prijatelji ni saigrači, mi smo porodica”, poručio je Novak, a nadovezao se Tipsarević:

“Neću pamtiti pobjede i poraze, već naše prijateljstvo”.

Dušan Lajović je istakao da je ponosan.

“Ponosam sam i srećan što sam u životu imao sreće da se nađem u pravo vrijeme na pravom mjestu da učim od ovakvih asova”, izjavio je Lajović.

Ipak, Viktor je bio najtužniji. Troicki je zaplakao još na terenu neposredno poslije poraza u dublu od Rusa, a onda su mu suze potekle i na konferenciji. Jedva je govorio…

Poznati italijanski novinar je u jednom trenutku pozvao sve prisutne da pozdrave Srbe i njihovu eksploziju emocije, pa su teniseri dobili gromoglasan aplauz.

Dirljivo!

Na kraju i lijepa vijest – postoji šansa da će Srbija za sledeću godinu dobiti specijalnu pozivnicu za završni turnir Dejvis kupa, to jest da neće morati da igra kvalifikacije što u najvećoj meri zavisi od toga da li će Novak Đoković igrati.

Kurir sport

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com