ĐUKANOVIĆ: Investitore iz UAE interesuju Luka Bar, turizam i proizvodnja hrane (VIDEO) - Volim Podgoricu

ĐUKANOVIĆ: Investitore iz UAE interesuju Luka Bar, turizam i proizvodnja hrane (VIDEO)

Investitore iz Ujedinjenih Arapskih Emirata interesuju Luka Bar, turizam, proizvodnja hrane, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon prve zvanične posjete toj zemlji.

Đukanović je kazao da su odnosi između Crne Gore i UAE primjer kako je za deceniju moguće uspostaviti i razviti odnose do izuzetnog nivoa.

“Ono što je važno je da su Emirati bili naša veza sa regijom Bliskog Istoka i zaliva, gdje je Crna Gora iskoristila priliku da se dobro pozicionira kao akter globalne spoljne politike. Susreti sa predstavnicima UAE su uvijek bili prilika da se razmijene iskustva koja su vrlo slična, imajući u vidu da živimo u nestabilnim regionima. Crna Gora je kao članica NATO-a kontributor nečega što je globalna stabilnost i to je bila druga linija naše saradnje sa UAE, koji su negdje takođe strateški partner NATO-a i koji zajedno sa NATO Alijansom rade na projektovanju globalne stabilnosti”, kazao je Đukanović.

Najvažniji dio odnosa Crne Gore i UAE je, prema riječima Đukanovića, ekonomska saradnja, koja je bazirana na vrlo snažnim investicionim aktivnostima kompanija iz UAE u Crnoj Gori.

“Do sada imamo četiri krupna i mnogo sitnih investitora. Naše iskustvo sa krupnim investitorima posebno je vrlo pozitivno i to je bio razlog zbog čega smo danas razgovarali o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje. Posebna je tema interesovanja investitora iz ove zemlje Luka Bar. Takođe, tu su neki novi projekti u turizmu, a takođe treća značajna oblast je proizvodnja hrane”, istakao je Đukanović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com