Lobanja koja je pronađena u Bukovici na vještačenju duže od mjesec - Volim Podgoricu

Lobanja koja je pronađena u Bukovici na vještačenju duže od mjesec

Rezultati analize lobanje koja je pronađena u selu Bukovica kod Pljevalja još nijesu dostavljeni tužilaštvu, potvrđeno je Danu.Lobanja i svi izuzeti tragovi su još prije više od mjesec dana upućeni na vještačenje Sudsko-medicinskom odboru i Kliničkom centru u Podgorici.

“Još čekamo da nam stigne rezultat vještačenja, što je preduslov za povlačenje narednih poteza. Na osnovu tih vještačenja, između ostalog, treba da saznamo starost lobanje, odnosno godinu nastanka smrti i je li smrt nastala nasilnim putem. Nedavno smo od vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića informisani da radi na tom slučaju i očekujemo da rezultat stigne brzo”, saopšteno je iz bjelopoljskog tužilaštva.

Pošto je lobanja pronađena u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, u zaseoku Mrčići, neki mještani vjeruju da se radi o obračunu švercera, koji često preko granice iz Crne Gore prebacuju “zabranjene tovare”.

Policija provjerava i verziju po kojoj postoji mogućnost da je neko od migranata stradao u pokušaju da pređe granicu ili eventualno u obračunu sa nekim. To se često dešava u blizini granice raznih zemalja u regionu od početka migrantske krize.

Lobanju su pronašli mještani pljevaljskog sela Bukovica, o čemu su odmah obavijestili policiju. Policija je utvrdila da se radi o ljudskoj lobanji i, radi utvrđivanja više detalja, proslijedila je na dalja vještačenja.

Dežurnu službu Centra bezbjednosti Pljevlja je jedna osoba 10. avgusta obavijestila da je u selu Mrčići uočila ljudsku lobanju.

“Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su odmah izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, po čijem ovlašćenju je izvršen uviđaj, a lobanja je izuzeta sa lica mjesta”, saopštili su tada iz pljevaljske policije.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com