PODGORICA: Dragoje Baošić će robijati 16 godina za ubistvo Jovana Kosaća - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dragoje Baošić će robijati 16 godina za ubistvo Jovana Kosaća

Apelacioni sud Crne Gore preinačio je prvostepenu presudu Dragoju Baošiću i osudio ga na 15 godina i deset mjeseci zatvora zbog ubistva Jovana Kosaća u diskoteci “Kaza” u Igalu i nedozvoljenog držanja oružja.

Ovu presudu danas je izreklo drugostepeno vijeće ovog suda, saznaju “Vijesti”.

Prethodnim odlukama Višeg suda u Podgorici, Dragoje P. Baošić, za ubistvo Jovana Kosaća u prekoračenju granica nužne odbrane u diskoteci “Kaza” u Igalu i nedozvoljenog držanja oružja, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 10 godina i 10 mjeseci.

Ove presude su dva puta ukidane, nakon čega je Apelacioni sud danas donio presudu.

Prvostepenu presudu u aprilu je u ponovljenom prvostepenom postupku izreklo krivično vijeće sutkinje Vesne Moštrokol u podgoričkom Višem sudu.

Ova kazna je istovjetna kao i prethodna izrečena u junu 2017. godine.

Apelacioni sud Crne Gore je prethodnu presudu ukinuo i vratio na ponovno suđenje.

Prema navodima prvostepene presude, sud je odbacio stav tužilaštva da je ubistvo počinjeno sa umišljajem.

Viši sud je ocijenio je da je okrivljeni Baošić 14. septembra 2014. oko 1.30 časova u Igalu u diskoteci “Kaza”, prekoračenjem nužne odbrane, ispalio više hitaca prema Kosaću.

Sud nije prihvatio navode optužnice da je Baošić sa umišljajem ubio Kosaća, već da je Baošić počinio ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane.

Prema navodima optužnice, Dragoje Baošić je 14. septembra 2014. oko 1,30 časova u Igalu u diskoteci “Kaza”, sa umišljajem ubio Jovana Kosaća, jer je u njegovom pravcu iz pištolja, ispalio više metaka koji su ga pogodili, a nakon što je pao na pod Baošić je nastavio da puca, pogodivši ga u grudi i stomak.

Dragan Bigović je optužen da je počinio krivično djelo “pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela”, odnosno da je 14. septembra oko 2,30 časova pomogao Baošiću da ne bude otkriven, tako što je zaustavio vozilo BMW i vozaču naložio da okrivljenog preveze u mjesto Baošići.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com