Ulami će se ponovo suditi za ubistvo Medina - Volim Podgoricu

Ulami će se ponovo suditi za ubistvo Medina

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je oslobađajuđu presudu Vladimiru Ulami za ubistvo nestalog Nemanje Medina, i predmet vratio na ponovno suđenje Višem sudu u Podgorici. Za ubistvo Medina bili su optuženi i Darko Mijović i Bogdan Milić koji su u međuvremenu ubijeni.

Apelacioni sud je potvrdio presudu presudu Višeg suda izrečenu Vladimiru Ulami za nedozvoljeno držanje oružja kojom je osuđen na šest mjeseci zatvora, i ukinuo oslobađajuću presudu Ulami za ubistvo Medina.

“Apelacioni sud u krivičnom predmetu protiv optuženog Vladimira Ulame zbog krivičnog djela teško ubistvo iz čl.144 tač.1 u vezi čl.23 st.2 u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore, odlučujući po žalbama Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i punomoćnika oštećene porodice pok. Nemanje Medina, izjavljenih protiv presude Višeg suda u Podgorici K.br.91/17 od 28.03.2019.godine, kojom je presudom dijelom I, optuženi Vadimir Ulama oglašen krivim da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG), za koje djelo je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, istom presudom. Dijelom II, optuženi Vladimir Ulama na osnovu čl.373 tač.2 Zakonika o krivičnom postupku (ZKP) oslobođen je od optužbe da je kao saizvršilac izvršio krivično djelo teško ubistvo iz čl.144 tač.1 u vezi čl.23 tač.2 KZCG”, piše u odluci Apelacionog suda.

Nakon održane sjednice vijeća, navode dalje u uobrazloženu, Apelacioni sud donio je presudu kojom: u stavu I-odbija kao neosnovanu žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i u dijelu I u odnosu na optuženog Vladimira Ulamu potvrđuje presudu Višeg suda u Podgorici K.br. 91/17 od 28.03.2019. godine, u stavu II-uvažava žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i punomoćnika oštećene porodice pok. Medina ukida u dijelu II presudu Višeg suda u Podgorici K.br.91/17 od 28.03.2019. godine u odnosu na optuženog Vladimira Ulamu u kojem dijelu se predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje, ali pred potpuno izmijenjenim vijećem.

Dok, je žalba branioca optuženog Bogdana Milića bespredmetna.

Vijeće sutkinje Vesne Moštrokol je u martu dinijela presudu kojom su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni od optužbe da su na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca, 8. jula 2016. godine. Tijelo Medina nije pronađeno.

Mijović je u maju ubijen u Njemačkoj.

Prvostepenom presudom oslobođen je i Bogdan Milić, optužen da je pomogao učiniocima ubistva nakon izvršenog krivičnog djela. Miliić je ubijen u junu ove godine na Cetinju.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com