USKORO POČINJE REKONSTRUKCIJA: Evo kako će izgledati Stadion malih sportova (FOTO) - Volim Podgoricu

USKORO POČINJE REKONSTRUKCIJA: Evo kako će izgledati Stadion malih sportova (FOTO)

Okončan je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji Stadiona malih sportova, koji je raspisala Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice. Ukoliko sve bude teklo po planu, Glavni grad će u prvoj polovini decembra donijeti odluku o zaključivanju ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem za izvođenje radova.

Samo izvođenje radova koštaće 527.000 eura, dok će gradsko preduzeće Zelenilo izvesti radove na uređenju u vrijednosti od 23.000 eura. Osim sredstava opredijeljenih od strane Glavnog grada, u rekonstrukciju Stadiona malih sportova sredstva će uložiti i Fudbalski savez Crne Gore u iznosu od oko 50.000 eura.

Radovi će podrazumijevati rekonstrukciju igrališta za mali fudbal i košarku, tribine sa izradom ostave za mobilijar i rekvizite i izradu pristupne staze od glavne kapije do igrališta i tribina. Takođe, radovi podrazumijevaju i neophodno ozelenjavanje prostora.

Podsjećamo, plan Stadiona malih sportova je saglasno Detaljnom urbanističkom planu „Nova Varoš 2“ iz 2008. godine na ovom prostoru predviđao urbanističku parcelu  za izgradnju stambenih objekata.

Međutim, Glavni grad je još maja 2015. godine donio Odluku o izradi izmjena i dopuna planskog dokumenta, sa smjernicom iz Prostorno urbanističkog plana, kao plana višeg reda, da se na navedenom prostoru izvrši prenamjena površine kolektivnog stanovanja u površine za sport i rekreaciju.

Na taj način je jasno iskazan stav Glavnog grada da se na prostoru Stadiona malih sportova ne rade objekti kolektivnog stanovanja, već da se ovaj prostor planski tretira kao zona sporta i rekreacije.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com