PODGORICA: Policajac Vladan Radulović TUKAO PODGORIČANINA na Zabjelu pred policajkom i djecom - Volim Podgoricu

PODGORICA: Policajac Vladan Radulović TUKAO PODGORIČANINA na Zabjelu pred policajkom i djecom

Protiv policijskih službenika Vladana Radulovića i Daliborke Delić podnijete su prijave zbog sumnje da su 21. novembra vrijeđali, prijetili, a zatim i napali Predraga Novakovića ispred zgrade u kojoj stanuje, u podgoričkom naselju Zabjelo, piše Pobjeda.

Novakoviću su ljekari konstatovali povrede u vidu hematoma na glavi, podliva i ogrebotina.

Kako se navodi u prijavi, Delić je pozvala Novakovića, koji je njen bivši suprug i prijetila mu. Nakon toga, Novaković je dobio poziv i sa službenog broja Radulovića, koji ga je vrijeđao i pozvao da izađe ispred zgrade “da mu čestita slavu”.

Incident u kojem je Novaković pretučen dogodio se oko 11.30 sati.

U prijavi je navedeno da je Novaković tog dana bio u stanu i da je očekivao da vidi djecu, ali da nije mogao da uspostavi kontakt s njima.

“Dok sam se oblačio, dobio sam poruku od moje bivše supruge Daliborke Delić, u 11.27 sati u kojoj me obavijestila da svi dolaze da mi čestitaju slavu. Pretpostavljajući da se to svi odnosi na nju, Vladana Radulovića i na moju maloljetnu djecu, izašao sam ispred zgrade”, naveo je Novaković u prijavi u koju je Pobjeda imala uvid.

Kako je saopštio policiji, Delić je izašla iz “mercedesa”.

“Prišla mi je i počela da me vrijeđa. Rekla mi je: “Podnosiš prijave protiv mene, ali ti je sve džabe, ja sam ponovo poslije suspenzije vraćena u policiju i sad ćeš tek da vidiš šta te čeka, ako se usudiš da nastaviš sa prijavama glavu ću ti slomiti””, piše u Novakovićevoj prijavi.

Ubrzo nakon toga, izašao je i Radulović i rekao: “Znaš li šta ću sad da ti radim, znaš li da će mrak da te proguta… Plakaćeš kao što si plakao u sudnici kada si izgubio starateljstvo nad djecom… Oboje smo u policiji, ima da te tučem gdje god te vidim. Zube ću ti slomiti, neće ti život vrijeđeti pet para”.

U prijavi je navedeno i da je nakon desetak minuta uvreda na koje on navodno nije odgovarao, Radulović tražio od Novakovića da idu da se “tuku na Ćemovsko polje”, ali je Novaković to odbio.

“Tokom razgovora sa njima, Vlado me konstantno tapkao blagim šamarima po obrazu i stiskao za vrat i uvo. U jednom trenutku to tapkanje je bilo grublje i ja sam mu odgurnuo ruku sa sebe. On se tada zaletio prema meni, uhvatio me za lijevu podlakticu i krenuo agresivno prema meni”, navedeno je u prijavi.

Novaković je pojasnio da je to doživio kao napad i da je izvadio biber sprej i, pokušavajući da se otrgne, isprskao Radulovića.

Nakon toga, Radulović je, kako tvrdi Novaković u prijavi, nasrnuo na njega i počeo da ga udara.

“Ja sam pao leđima na pločnik, a on se navalio svom težinom na mene, udarao me i prijetio. Dok sam ležao, udarao me pesnicom po glavi. U tom trenutku sam ugledao da mu je ispao pištolj i uzeo ga bojeći se da će da ga upotrijebi”,naveo je Novaković u prijavi.

Kako je dodao, došao je radnik obližnjeg objekta i razdvojio ih.

Novaković je uzeo Radulovićev pištolj koji je bio napunjen i pobjegao. Radulović je trčao za njim, a Delić je automobilom u kojem su bila djeca pokušala da mu prepriječi put.

Otišao je u stan, pozvao policiju i predao im Radulovićev pištolj.

Policija je prikupila dva video-zapisa o ovom događaju, kao i audio- zapise, saslušala svjedoke i o tome obavijestila tužioca.

Na snimku koji je Pobjeda imala priliku da pogleda, vidi se kako Radulović tuče Novakovića i to u prisustvu drugog policijskog službenika – Daliborke Delić i dvoje maloljetne djece.

Novaković je protiv Radulovića u nekoliko navrata podnosio krivične prijave još od 2015. godine zbog prijetnji, ali on zbog toga nije odgovarao.

Protiv Delić su u toku disciplinski postupci zbog teže povrede službene dužnosti. Postupci su u toku četiri godine, ali još nema ishoda. Ona se sumnjiči da je nezakonito provjeravala 56 osoba iz Interpolove baze podataka i da je unosila netačne podatke u elektronsku bazu o provjeri DNK-a podataka.

Kako se navodi u rješenju za pokretanje disciplinskog postupka, Delić nije provjerila DNK u 427 predmeta, a u elektronsku bazu podataka je upisivala da jeste i da su ti predmeti okončani. Na taj način Delić je, kako istražitelji sumnjaju, ometala rad službe i opstruirala istrage, što je nanijelo veliku štetu u rasvjetljavanju tih krivičnih djela. U međuvremenu, vraćena je na posao, ali na drugo radno mjesto u policiji.

DAN

1 komentar

  1. An impressive share, I merely with all this onto a colleague who was simply performing a little analysis on this. And then he in reality bought me breakfast because I uncovered it for him.. smile. So i want to reword that: Thnx to the treat! But yeah Thnkx for spending time to go over this, I’m strongly about it and love reading much more about this topic. If at all possible, as you grow expertise, might you mind updating your blog post with an increase of details? It’s highly great for me. Big thumb up due to this text!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com