CRNOGORSKI AMBASADORI NAPRASNO POKAJNICI: Podržali Mirnu kažnjenu zbog pljuvanja SPC, sada im je žao - Volim Podgoricu

CRNOGORSKI AMBASADORI NAPRASNO POKAJNICI: Podržali Mirnu kažnjenu zbog pljuvanja SPC, sada im je žao

Crnogorski ambasadori, koji su ranije podržali službenicu ministarstva vanjskih poslova Crne Gore suspendovanu zbog govora mržnje, izrazili su žaljenje zbog tog postupka i saglasili se da je riječ o “kršenju profesionalnih pravila i pogrešnoj procjeni”, saopšteno je  iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ambasadori Crne Gore u Vatikanu, pri UN-u i u Beču, Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović razgovarali su  sa premijerom Duškom Markovićem i ministrom inostranih poslova Srđanom Darmanovićem.

Oni su pozvani na razgovor, jer su javno podržali suspendovanu službenicu Ministarstva Mirnu Nikčević i platili joj novčanu kaznu koju joj je sud izrekao zbog vrijeđanja vjernika Mitropolije crnogorske-primorske.

Oni su ranije saopštili su da je Nikčević “lako kazniti, ali da je teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog.” “Ambasadori su se saglasili sa stavovima premijera Markovića i ministra Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti”, saopšteno je nakon razgovora iz Ministarstva vanjskih poslova.

Navodi se da su Vlahović, Kaluđerović i Perović izrazili žaljenje zbog “kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procjene u vezi sa njihovim javnim istupanjem.” “Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo vanjskih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i pravilima službe”, zaključuje se u saopštenju.

(Beta)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com