PRIJAVA PROTIV BIZNISMENA ZORANA ĆOĆA BEĆIROVIĆA: Prijetio Katniću i sudskom vještaku - Volim Podgoricu

PRIJAVA PROTIV BIZNISMENA ZORANA ĆOĆA BEĆIROVIĆA: Prijetio Katniću i sudskom vještaku

Biznismen Zoran Ćoćo Bećirović uhapšen je prije dva dana u podgoričkom hotelu „Premijer“ zbog prijetnji glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i sudskim vještacima koji rade u predmetu „Avala“. Bećirović je, kako saznaje „Dan“, vještaku poslao više poruka vršeći na njega pritisak u vezi sa vještačenjem, a onda i zaprijetio pominjući i Katnića. Bećirović je iznio i niz uvreda na račun specijalnog tužioca.

Po nalogu SDT-a priveden je u Specijalno tužilaštvo, a potom predat u nadležnost osnovnom državnom tužiocu koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.
Prema saznanjima „Dana“, on je odbio da odgovara na pitanja specijalnog tužioca, ali je potvrdio autentičnost poruka koje je slao jednom sudskom vještaku. Saslušanju je prisustvovao njegov branilac, advokat Zdravko Begović. Protiv Bećirovića će, kako saznajemo, biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku. Upozoren je da se ne udaljava iz države dok se ne završi izviđaj po prijavi vještaka. Međutim, nijesu mu oduzeta lična dokumenta, tako da on može nesmetano da napusti Crnu Goru.
Bećirović se pominje u više predmeta, a direktno je bio zainteresovan za ishode vještačenja u vezi sa slučajem „Avala“. U tom predmetu je angažovano više sudskih vještaka ekonomske i građevinske struke.

Nedavno je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) naložilo sudskom vještaku građevinske struke da sprovede vještačenje u predmetu u kojem su predstavnici kompanije „Bepler i Džejkobson Montenegro“ (BMJ) osumnjičeni da su oštetili kasu Opštine Budva za 2,7 miliona eura.
SDT ispituje ulogu u tom poslu i najmanje tri službenika Opštine Budva za koje se sumnja da su prikrili milionski dug za komunalije hotela „Avala“, te privatne kompanije iza koje stoji ruski biznismen Igor Lazurenko.

Specijalni policijski tim, a o čemu je „Dan“ ranije pisao, zatražio je od doskorašnjeg predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića da im dostavi imena opštinskih službenika koji su od 2010. do 2015. godine obavljali poslove obračuna i naplate komunalija.
Dug za komunalije hotela „Avala“ nakon 2014. godine premašio je nekoliko miliona eura. Uprkos obećanjima da će biti plaćen, to nije učinjeno. Opština Budva je krajem 2014. godine blokirala račun kompanije „Bepler i Džejkobson Montenegro“ i uspjela da prinudnim putem naplati oko 1,8 miliona eura duga.
Početkom 2015. račun firme je deblokiran, pod uslovom da dug od oko četiri miliona eura plati na rate. Međutim, Lazurenkova firma nakon toga nije uplaćivala dogovorene rate.
Interesantno je da su nadležni u Opštini Budva donijeli odluku da toj kompaniji smanje dug za komunalije, po osnovu koji je, bar zvanično, nepoznat.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com