Na Google Scholar pretraživaču 414 imena naučnika Univerziteta Crne Gore - Volim Podgoricu

Na Google Scholar pretraživaču 414 imena naučnika Univerziteta Crne Gore

U posljednjem mjesecu 2019. godine, broj naučnika Univerziteta Crne Gore koji se nalaze na Google Scholar listi ili Google znalcu, najvećem svjetskom veb pretraživaču naučnih radova, povećao se na 414 imena.

Kada je riječ o rangiranosti crnogorskih naučnika, na prvom mjestu je i dalje redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta UCG Nataša Raičević, sa (9.551) zabilježenih citata, na drugom bivši rektor UCG i redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta Ljubiša Stanković (sa 8.529 citata) i na trećem mjestu je predsjednik Upravnog odbora UCG i redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Duško Bjelica (6.662) .

Među preostalih prvih 10 naučnika na Google Scholar listi su dekan i vanredni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Stevo Popović (5.849), redovni profesori Elektrotehničkog fakulteta Igor Đurović (4.641) i  Srđan Stanković (4.394), redovni profesor na Biologiji Prirodno-matematičkog fakulteta UCG Vladimir Pešić (3.321), saradnik u nastavi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG Jovan Gardašević (2.538), prorektorica Univerziteta Crne Gore, predsjednici Naučnog odbora i  vanredna profesorica ETF-a Irena Orović (2.282), i redovni profesor ETF-a Miloš Daković (1.751).

Univerzitet Crne Gore pozdravlja i imena novih naučnika koji su se našli na ovom svjetskom pretraživaču i dali svoj doprinos u povećanju prepoznatljivosti naučnog rada Univerziteta Crne Gore na ovoj svjetskoj mreži.

Google Scholar je pretraživač koji, pod kompanijom Google, indeksira radove naučnika i svaki naučni rad  povezuje s publikacijama u kojima je već citiran, u bazi, za koju je 2018. godine procijenjeno, na osnovu naučno-metrijskih istraživača, da sadrži oko 389 milona dokumenata, uključujući članke, citate i patente, što ga čini najvećim pretraživačem u svijetu

Podaci o doprinosu naučnika ugledu Univerziteta Crne Gore na ovoj svjetskoj mreži, dostupni su na linku: https://scholar.google.com/citations?view_op=search_authors&hl=en&mauthors=ucg.ac.me&btnG=

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com