SPORNA FOTOGRAFIJA: Protiv četiri tehničara u Psihijatrijskoj bolnici pokrenut DISCIPLINSKI POSTUPAK - Volim Podgoricu

SPORNA FOTOGRAFIJA: Protiv četiri tehničara u Psihijatrijskoj bolnici pokrenut DISCIPLINSKI POSTUPAK

Uprava bolnice navodi da su sporazumno raskinuli ugovor sa privatnom firmom koja obezbjeđuje Sudsko odjeljenje.

Specijalna bolnica za psihijatriju Kotor ustanovila da je sporna fotografija osuđenika Đ.P. i dvije ženske osobe nastala na Sudskom odjeljenju i pokrenula disciplinski postupak protiv četiri smjenska medicinska tehničara koji rade na tom odjeljenju.

“Na osnovu interne istrage nije ustanovljen tačan datum nastanka fotografije i koji od smjenskih medicinskih tehničara Sudskog odjeljenja je bez odobrenja načelnika odjeljenja ili dežurnog ljekara dopustio boravak nepoznatih osoba na odjeljenju. Disciplinski postupak će se dalje voditi shodno Zakonu i rezultatima istrage koju vode ovlaštena službena lica Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Kotor”, saopšteno je iz Specijalne bolnice.

Dodaju i da su sporazumno raskinuli ugovor sa privatnom firmom koja obezbjeđuje Sudsko odjeljenje zbog, kako navode, uočenih  propusta u radu njenih službenika.

“Shodno postojećem Ugovoru sa ovom firmom njihovo osoblje je moralo primijetiti prisustvo nepoznatih osoba na odjeljenju, obzirom da su isti bili u obavezi da evidentiraju svaki dolazak “trećih lica” na odjeljenje i vršiti monitoring odjeljenja pomoću video nadzora sa instaliranih 16 kamera. Službenici firme će biti angažovani do kraja javnog poziva, odnosno izbora nove firme licencirane za poslove obezbjeđenja”, piše u saopštenju.

Navode i da se Uprava bolnice obratila Ministarstvu zdravlja sa zahtjevom za iniciranje hitnog sastanka.

“Cilj ovog sastanka bi bio iznalaženje mogućnosti za angažman ovlašćenih lica državnih službi koji bi bili angažovani na poslovima obezbjeđenja Sudskog odjeljenja, do izgradnje zatvorske bolnice u Spužu, kao najoptimalnije mogućeg rješenja”, saopštili su iz uprave bolnice.

2 komentara

  1. Aw, this has been a really good post. In notion I must put in place writing such as this moreover – taking time and actual effort to create a really good article… but so what can I say… I procrastinate alot by no means seem to get something carried out.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com