Ne želite da vam na telefon stižu reklame? EVO ŠTA DA URADITE! - Volim Podgoricu

Ne želite da vam na telefon stižu reklame? EVO ŠTA DA URADITE!

Agencija za elektronske komunkacije i poštansku djelatnost EKIP uspostavila je elektronski registar “Ne zovi me” za sve one koji ne žele da na njihove kontakte stižu reklame.

Lista će sadržati telefonske brojeve i elektronske adrese korisnika koji ne žele da primaju poruke, odnosno pozive u svrhu direktnog marketinga. Upis ili brisanje podataka iz njega obavlja se bez naknade kod operatora kod kojeg korisnik ima pretplatnički ugovor.

Potrebno je zahtjev za upis podnijeti u poslovnici operatora, putem pošte, elektronske pošte ili slanjem SMS-a na broj 14876 sa sadržajem “Prijava” sa broja koji će biti u registru. Brisanje iz ovog registra omogućeno je na iste načine, s tim što sadržaj poruke treba da bude: “Odjava”.

“Telefonski broj, odnosno e-mail adresu za koji je podnijet zahtjev operator je dužan da upiše u Registar u roku od dva radna dana od dana prijema ispravnog zahtjeva korisnika. Pristup podacima iz Registra će imati sva zainteresovana lica”, naveli su iz EKIP-a povodom nove usluge.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com