KOPRIVICA ODGOVORIO GVOZDENOVIĆU: To možete da pričate kad odete kod Aca Đukanovića - Volim Podgoricu

KOPRIVICA ODGOVORIO GVOZDENOVIĆU: To možete da pričate kad odete kod Aca Đukanovića

Sjednica Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva odložena je nakon sto su članovi iz Demokratske Crne Gore Momo Koprivica i Danilo Šaranović odbili da podrže dnevni red.

Demokrate su podršku dnevnom redu uslovile zakazivanjem posebne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o zahtjevu opozicije da se formira novi radni odbor i utvrdi rok za kodifikaciju izbornog zakonodavstva u Izborni zakonik.

Momo Koprivica iz Demokrata optužio je predsjednika Odbora Branimira Gvozdenovića da izbjegava zakazivanja sjednice na kojoj bi se raspravljalo o zahtjevu opozicije.

“Ovo je opstrukcija i uvođenje odbora u nelegalnu zonu. Ako ne zakažete posebnu sjednicu nećemo glasati za dnevni red današnje sjednice”, kazao je Koprivica.

Gvozdenović je kazao da se radi o manipulacijama i da je opstruira opozicione zahtjeve o donošenju Odluke o obrazovanju novog radnog odbora i utvrđivanje roka za kodifikaciju izbornog zakonodavstva u Izborni zakonik.

Gvozdenović je rekao su predlog dala tri umjesto četiri člana kako je predviđeno odlukom.

“Teško je slušati ovoliko neistina, a to je izgleda moja obaveza. Prinuđen sam da vam kao maloj djeci čitam odluku o osnivanju Odbora”, kazao je Gvozdenović na šta je Koprivica rekao da “to može da priča kad ode kod Aca Đukanovića”.

Gvozdenović je rekao sa su radni pododbori do 7. decembra trebali da dostave usaglasena riješenja Odboru.

“Dugo sam u politici ali ovakve opstrukcije nijesam vidio. Dogovori koje smo imali sa predstavnicima OEBS-a nisu ispoštovani. Radi se o opstrukciji”, kazao je on.

Koprivica je Gvozdenoviću poručio da je politički kriminalac, na šta mu je predsjednik Odbora izrekao opomenu.

“Vase opomene meni ništa ne znače. Opozicija je završila svoj posao”, kazao je Koprivica na šta mu je Gvozdenović opet izrekao opomenu.

“Nikada u karijeri nisam bio ovako miran kada sam slušao ovakve uvrede” rekao je Gvozdenović na šta mu je Koprovica rekao “da je samo čuo istinu”.

Na Gvozdenovićevu opasku da je prošle nedjelje otkazana sjednica odbora, Raško Konjević iz Socijaldemokratske partije (SDP) ponovio je da na prošlu sjednicu nije došao jer je promijenjen dnevni red skupštine.

Poslanik Liberalne partije (LP) Andrija Popović kazao je da će napustiti sjednicu ako se nastavi sa uvredama.

“Trebali ste da prekinete sjednicu pa da nikad nećemo izaći na izbore”, kazao je Popović, dok je Đorđije Blažić rekao da se učešće predstavnika akademske zajednice u Odboru završava 18. decembra.

“Do tada ćemo raditi, a 28. decembra je godina od kad je akademska zajednica počela sa radom. Očigledno da nemamo svi iste namjere. Pazite šta radite jer vas javnost gleda”, kazao je Blažić.

Protiv dnevnog reda su glasali Koprivica i Šaranović, Konjević je bio uzdržan, dok nezavisni poslanik Neđeljko Rudović nije glasao.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com