Napad na novinara Dan-a, ODT ispituje navode - Volim Podgoricu

Napad na novinara Dan-a, ODT ispituje navode

Dnevni list Dan objavio je danas da je tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića napao je juče novinara “Dana” Vladimira Otaševića, udario ga, psovao i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića kako kupuju mobilni telefon.

”Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je upoznat sa ovim događajem i odmah je izdao naloge policiji za postupanje u pravcu utvrđivanja odlučnih činjenica”, navodi se u odgovoru Osnovnog državnog tužilaštva dostavljenog FOS-u.

“Dan” piše da se napad na Otaševića dogodio juče u poslovnom centru „Delta”, a viši državni tužilac sve je to mirno posmatrao, ćuteći i ne reagujući. Otašević je policiji podnio prijavu.

Sve navode Otaševića potvrđuje video-snimak iz “Delte”, koji je dostavljen tužiocu, piše ovaj list.

U tekstu prijave, Otašević je detaljno opisao događaj u “Delti” tokom kog je na njega nasrnuo Bećirovićev tjelohranitelj.

“Dana 3. decembra, oko 15 časova i 55 minuta, nalazio sam se u TC “Delta”. Na prizemlju sam uočio biznismena Zorana Ćoća Bećirovića koji je bio u dru štvu tužioca Miloša Šoškića. Kako sam kao novinar “Dana” objavio više tekstova o Bećiroviću, smatrao sam za medije interesantnim da propratim činjenicu da je Bećirović, protiv kog je ranije podnijeta prijava tužilaštvu, u društvu tužioca Šoškića”, ispričao je Otašević.

Pojasnio je da su Bećirović i Šoškić ušli u prodavnicu „I centar” u prizemlju poslovnog centra, u kojoj se kupuju mobilni telefoni.

“Sačekao sam da izađu i napravio par fotografija, svojim mobilnim telefonom, njih dvojice. Tada je na mene nasrnuo čovjek, obezbjeđenje Zorana Bećirovića. Radi se o čovjeku starom između 30 i 40 godina, visok između 185 i 190 centimetara, jače, punije građe, svijetle kratke kose, a na sebi je imao crnu jaknu, sivi džemper i farmerice”, objašnjava Otašević.

Novinar je pojasnio da je potom ovaj čovjek počeo da ga gura rukama u tijelo i pitao ga ko je.

“Ja sam im se odmah predstavio, rekavši im moje ime i prezime, kao i da sam novinar “Dana”. Takođe sam im pokazao svoju ličnu kartu, pošto kod sebe nisam imao novinarsku legitimaciju. Međutim, ovaj čovjek se na to nije obazirao, već me je uhvatio za zadnji dio vrata i privukao me sebi i počeo da me vrijeđa „bubašvabo, p….a ti materina, izbriši te slike”. Na to mu je Bećirović rekao: „Nemoj ovdje, kamere su, riješićemo to”. Ovaj me je pustio, pa su se sva trojica, Bećirović, Šoškić i ovaj čovjek, udaljili. Sve ovo je vidio i čuo Miloš Šoškić” rekao je Otašević.

On je u prijavi naveo da se ovaj čovjek iz obezbjeđenja Bećirovića vratio i rekao da „mu pravi veliki problem”.

“Ja čuvam ovog čovjeka, on je ugrožen” citirao je Otašević Bećirovićevog tjelohranitelja, ističući da se nakon toga udaljio.

Prema nezvaničnim ali pouzdanim saznanjima “Dana” iz Uprave policije, Mladen Mijatović, obezbjeđenje Bećirovića, sam je došao u Centar bezbjednosti, saslušan je, a nakon uzete izjave biće informisan tužilac. Mijatović je službenik MUP-a aviohelikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije. Policija očekuje nalog za dalje postupanje od nadležnog tužioca.

(FOS Media)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com