Policija počinje da SNIMA JAVNE POVRŠINE u Podgorici, Baru i Budvi - Volim Podgoricu

Policija počinje da SNIMA JAVNE POVRŠINE u Podgorici, Baru i Budvi

Najkasnije za godinu dana počeće snimanje nekoliko crnogorskih gradova, u kojima je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) planiralo da postavi video nadzor.

To je precizirano ugovorom koji je MUP potpisao sa konzorcijumom u kom je i jedan od najznačajnih naučnih instituta Mihajlo Pupin iz Beograda.

Taj institut nosilac je konzorcijuma koji će raditi na pilot projektu video nadzora gradova Crne Gore, a u kom su i kompanije Tele Group, All control i Bit Info iz Beograda i Čikom iz Podgorice.

Za taj posao MUP je izdvojilo blizu pet miliona eura.

“Vijesti” su ranije objavile da je Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama dala saglasnost resoru Mevludina Nuhodžića da postavi kamere nad javnim površinama na teritoriji Podgorice, Bara i Budve.

MUP je pristao na obavezu da vidno istakne obavještenja na mjestima gdje se vrši video-nadzor.

Kamere bi, prema tenderu trebalo da budu postavljene u roku od godinu od dana zaključenja ugovora kojim je dogovorena i izrada projektno-tehničke dokumentacije, isporuku, montažu, povezivanje, puštanje u rad opreme na traženim lokacijama i obuku korisnika.

Garantni period je najmanje godinu i počinje od dana puštanja opreme u rad i potpisivanja primopredajnog zapisnika koji mora biti verifikovan od strane MUP-a i ponuđača.

MUP se obavezuje da obezbijedi sve uslove za isporuku i instalaciju sistema tehničke zaštite, što podrazumijeva obezbjeđivanje svih lokacijskih uslova (korišćenje postojeće infrastrukture-građevinskih konstrukcija za montažu opreme gdje je moguće, telekomunikacione i energetske) kao i svih potrebnih dozvola.

 

Vijesti

2 komentara

  1. After study a number of the blog posts on the web site now, i truly much like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark internet site list and you will be checking back soon. Pls look at my web site likewise and tell me if you agree.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com