“Tehničke vlade nema, niti će je biti” - Volim Podgoricu

“Tehničke vlade nema, niti će je biti”

olitički analitičar Srđan Vukadinović kazao je da je očito da tehničke vlade neće biti, te da opozicija nije naučila ništa iz 2016. godine, jer iako je imala vladu izbornog povjerenja, nije postigla nikakve rezultate.

Predlažu novi Zakon o Vladi Crne Gore ( Sa jučerašnjeg presa) Predlažu novi Zakon o Vladi Crne Gore ( Sa jučerašnjeg presa)
Predstavnici Demokrata, Demosa i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović predstavili su juče Predlog zakona o Vladi Crne Gore, kojim je između ostalog predviđeno da je vladu građanskog jedinstva potrebno formirati 300 dana prije svakih parlamentarnih izbora, sa jednakim brojem ministara iz vlasti i opozicije.

Vukadinović za Dnevne novine kaže da ova inicijativa pokazuje da oni još nijesu svjesni situacije koja se tiče reforme izbornog zakonodavstva i pravi paralelu sa 2016. godinom.

“Na isti način kao što su opozicione stranke prošli put poslije izbora 2016. navodno stupile u bojkot parlamenta, tražeći vanredne izbore, a njih nije bilo, pa se potom vratile u parlament, tako su i sada ušli u Odbor. Pritom, isključivi zahtjev je bila tehnička vlada i ništa drugo, a sasvim je bilo jasno da opoziciju nijesu interesovali pomaci u poboljšanju izbornih zakona. Opet su željeli samo tehničku vladu i eksperimente kao sa vladom izbornog povjerenja. Vidi se da su to političke grupacije koje ne mogu da shvate realnost i prilagođavaju joj se”, tvrdi Vukadinović.

Prema njegovom mišljenju, nema tehničke vlade i neće je biti.

“Očito je i da je DPS naučio dobru lekciju iz 2016. sa vladom izbornog povjerenja. Opozicija nije naučila ništa iz toga, jer iako je imala tu vladu, nije napravila ništa. Opozicija je dosta troma, učmala i neprilagođena aktuelnom trenutku. Postave neki nerealni cilj i od njega ne odustaju”, navodi Vukadinović, dodajući da je očito da opozicija ne shvata političke odnose u Crnoj Gori i slijepo istrajava na načemu što je već odavno propala stvar.

Vukadinović tvrdi da opozicija ide nekoliko koraka unazad, pritom pomjerajući stalno datum tehničke vlade.

“Sada je to 300 dana, jer je do izbora desetak mjeseci. Kada u januaru izađu sa novim zahtjevom, to će biti 240 ili 250 dana tehničke vlade i oni će ići ka tome sve do oktobra 2020, odnosno do novih izbora”, ističe Vukadinović za Dnevne novine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com