U Tuzima 300 kazni zbog NEPROPISNOG PARKIRANJA - Volim Podgoricu

U Tuzima 300 kazni zbog NEPROPISNOG PARKIRANJA

Komunalni policajci Opštine Tuzi do sada su kaznili 300 vozača zbog nepropisnog parkiranja, piše Dan.

Kazna za nepropisno parkiranje je 50 eura, a ukoliko se plati u roku od osam dana, građanin koji je kažnjen platiće 33,30 eura.

“Po centru Tuzi nema više nepropisnog parkiranja. Ulica je čista i sada se saobraćaj odvija normalno i učesnici nijesu ugroženi. Kaznili smo 300 vozača i među njima nema povratnika. Onaj kojeg jednom kaznimo više nikada se ne parkira nepropisno”, kaže načelnik Komunalne policije Redžep Čunmuljaj.

Komunalna policija je regulisala i vanpijačnu prodaju na teritoriji Opštine Tuzi.

“Nema više prodaje na putevima. Nikoga od vanpijačnih prodavaca nijesmo kaznili, jer su svi odmah poslušali upozorenje i u roku koji smo im dali udaljili se sa mjesta gdje su prodavali proizvode. Sada su svi na ulazu u pijacu. Nemaju nekih uslova, ali su se sami snašli i zbog toga ne plaćaju ništa”, kazao je Čunmuljaj.

Navodi i da su imali dvije prijave za paljenje guma u krugu Deponije.

“Intervenisali smo za paljenje guma, ali na licu mjesta nikoga nijesmo zatekli. Gume se pale kod Deponije prema Omerbožovićima. Nijesmo pisali kazne, jer počinioce nijesmo uhvatili, ali smo napravili službenu zabilješku. Paljenje guma je problem kompletne Crne Gore. Koliko sam upoznat u planu je izrada projekta za recikliranje guma i dok se to ne sredi mi smo dužni da preventivno djelujemo i ako nekoga zateknemo da ga procesuiramo. Pokušavamo na toj teritoriji da djelujemo i da suzbijemo paljenje guma”, rekao je Čunmuljaj.

Komunalni policajci do sada nijesu uhvatili nikog ko nelegalno odlaže otpad.

“Građani odlažu otpad na mjestima gdje su postavljeni kontejneri. Tu ima nepravilnosti, ali Komunalno preduzeće još nema određeno mjesto gdje se istovara tvrdi materijal. Obilazimo punktove gdje se odlaže otpad i dok se to ne riješi nemamo osnova da ih kažnjavamo. Građani kažu da je to predviđeno mjesto u širini od pet metara i imaju valjda pravo da smeće tu bacaju”, kaže Čunmuljaj i dodaje da nijesu pisali kazne zbog buke, ali da redovno kontrolišu da li se poštuje radno vrijeme.

Izvor Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com