Podgorica će 18. decembra biti biznis centar regiona - Volim Podgoricu

Podgorica će 18. decembra biti biznis centar regiona

Glavni grad Crne Gore 18. decembra ove godine biće biznis centar regiona jer će se upravo tog dana održati Prvi podgorički investicioni forum, na kojem se očekuje učešće velikog broja privrednika i investitora, ne samo sa područja Balkana, nego i iz Evrope i svijeta.

Riječ je o prvom događaju ove vrste, koji organizuje uprava Glavnog grada, kako bi što većem broju potencijalnih investitora predstavili mogućnosti za ulaganja na prostoru Podgorice, ali i Crne Gore u cjelini.

Glavni grad će na Forumu predstaviti potencijalnim investitorima biznis zonu ukupne površine 247,1 hektara, kao i podatke o lokaciji, načinu upravljanja i finansiranja infrastrukturnog opremanja lokacije, djelatnosti koje se mogu obavljati, olakšice koje se odobravaju korisniku i druga pitanja od značaja za rad u ovoj zoni, čijom realizacijom se  očekuje da će radikalno izmijeniti ekonomsku sliku Podgorice i Crne Gore.

Investitorima će se ponuditi saradnja na izgradnji nedostajućih sadržaja u glavnom gradu – moderanog logističkog, expo centra, moderanog izložbenog prostora većih dimenzija, novih retail parkovea bolnice i cijelog niza drugih sadržaja koji će obezbijediti priliku našima građanima za novo zapošjavanje, a i bitno izmijeniti izgled tog dijela grada.

Forum će otvoriti gradonačelnici panelom koji će biti posvećen regionalnoj perspektivi. Panel će moderirati gradski menadžer Marjan Junčaj, a u njemu će učestvovati, pored gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića – i gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov, kao i predsjednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

U drugom dijelu Foruma održaće se panel posvećen investicionim prilikama na kojem će govoriti ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore Dragica Sekulić, predsjednik Privredne komore CG Vlastimir Golubović, direktor Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević, zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović, predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Predrag Mitrović i izvršni direktor kompanije „Zetagradnja“ Blagota Radović. Panel će moderirati direktor Agencije za promociju stranih investicija (MIPA) Miloš Jovanović.

Program Foruma, kao i prijave za učešće, dostupni su na sajtu http://investinpodgorica.com/.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com