Toniju Cetinskom ponovo SUDE zbog SMRTI pješaka - Volim Podgoricu

Toniju Cetinskom ponovo SUDE zbog SMRTI pješaka

Sudija je u oslobađajućoj presudi obrazložila da je za Tonija pješak bio faktor iznenađenja.

Opštinsko državno tužilaštvo u Pazinu uložilo je žalbu na presudu kojom je u septembru ovde godine poznati pjevač Toni Cetinski (50) oslobođen optužbe da je 3. novembra 2017 godine u Rovinju izazvao saobraćajnu nesreću kojoj je smrtno stradao Ibrahim Kevljanin (62).

Žalbu je tužilaštvo podnijelo po dobijanju pisane presude zbog bitne povrede odredbe kaznenog postupka te zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Cetinskom se tom optužnicom stavljalo na teret da je 3. novembra 2017. oko 13 sati upravljao vozilom iz suprotnog smjera, protivno odredbama zakona o saobraćaju. Tada je svojim „mercedesom“ naleteo na Ibrahima, koji je, prema ljekarskom izveštaju, bio u teškom alkoholisanom stanju.

Usmeno obrazlažući oslobađajuću presudu sudija je rekla da državno tužilaštvo nije uspelo da dokaže ni jedan dio optužnice.

Ona je  pojasnila je da je pješak osoba koja hoda uspravno, gura kolica ili bilo što drugo radi u stojećem položaju na kolovozu, što u ovoj situaciji nije bio slučaj jer je Kevljanin ležao na podu.

Sudija je konstatovala da se u ovoj situaciji radilo o faktoru iznenađenja jer vozač nije očekivao da će osoba ležati na putu. Obdukcija tijela nastradalog pokazala je da povrede koje je čovjek doživio nisu mogle biti smrtonosne.

2 komentara

  1. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com