BRUTALNA LIKVIDACIJA: Stefan Đukić ubio sugrađanina pa pobjegao iz države?! - Volim Podgoricu

BRUTALNA LIKVIDACIJA: Stefan Đukić ubio sugrađanina pa pobjegao iz države?!

Baranin Stefan Đukić (29) osumnjičen je za ubistvo godinu mlađeg sugrađanina Jovana Klisića, 1. novembra u tom lučkom gradu.

To su “Vijestima” nezvanično saopštili iz vrha Uprave policije, objašnjavajući da je dosadašnjom istragom utvrđeno da je ta osoba direktni izvršilac likvidacije i ranjavanja Velizara Gardaševića.

Đukić, međutim, nije uhapšen ali jestu dvije osobe za koje policija tvrdi da su saučesnici u tom i izvršenju drugih krivičnih djela.

“Odmah nakon ubistva, Đukić je napustio Crnu Goru… Uhapšeni su saučesnici, dokazima je potkrijepljena odgovornost Đukića i obezbjeđeni dokazi za procesuiranje svih odgovornih… Za njim će biti rapisana potjernica”, rečeno je Vijestima iz vrha policije.

Više sagovornika iz te instutucije tvrdi da je taj dvadesetdevetogodišnjak nedavno promjenio prezime u Đukić.

“Njegovo ranije prezime je Mandić, ali ga je nedavno promjenio”, objasnili su.

O tome juče nije bilo zvaničnih informacija.

Tokom istrage utvrđeno je da je ubica u Klisića i Gardaševića pucao iz “heklera”, koji je nedugo nakon ubistva i pronađen u zapaljenom “seatu” u barskom naselju Bjeliši.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da su inspektori pretresom stana jednog od osumnjičenih Barana pronašli još dokaza, između ostalog kriptovani telefon, sa podacima koji im koriste u istrazi…

Drugi izvor tvrdi da su u stanu koji je koristio Đukić, policajci pronašli veću količinu novca i da sumnjaju da je to bila nagrada za izvršenje krivičnog djela.

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i Specijalnog policijskog odjeljenja, juče su u Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću pretresli stanove više osoba, navodno povezanih sa osumnjičenim za ubistvo.

Prema nezvaničnim saznanjima, među uhapšenima su Dejan Vuksanović i još jedna osoba iz Danilovgrada, čiji identitet nije saopšten Vijestima.

Svi koji su juče pretresani dovode se u vezu i sa pokušajem likvidacije Klisića i Gardaševića iz avgusta 2019. godine.

Maskiran i naoružan muškarac tog dana utrčao je u barski restoran “Savoja”, navodno tražio njih, a kada ih nije našao – užurbano je pobjegao.

Dan uoči ubistva Klisića uhapšeni su Vuk Laličić, Hasip Murić i Marko Vujadinović, sa obrazloženjem da policija ne može da isključi povezanost ta dva događaja.

Izvor upućen u istragu, kazao je da je Đukić blizak klanu Baranina Jova Đurovića, koji je nakon smrti svog brata Luke preuzeo tu svojevremeno najorganizovaniju barsku kriminalnu grupu.

Dodao je da se Klisić najvjerovatnije na meti našao kao dio klana na čijem čelu je četdesetogodišnjak sa bogatim kriminalnim dosijeom, koji je sumnjičenim za više pokušaja ubistava, pripremu likvidacija a nekoliko puta i sam je bio meta.

Taj Baranin, navodno je nakon ubistva Armina Muše Osmanagića preuzeo njegov kriminalni klan.

Šest metaka i jedno saslušanje

Gardašević i Klisić nisu bili stalni gosti “Savoje” ispred koje je na njih otvorena vatra 1. novembra, već su samo povremeno dolazili u taj barski restoran.

“Bili smo tog dana i još jednom ranije, četiri mjeseca prije toga”, kazao je sinoć “Vijestima” Gardašević, koji je teško ranjen tog dana.

“Prvi metak pogodio me bočno u stomak, potom tri u desnu stranu grudi i dva u desnu nogu, ali imao sam sreće. Tog dana Jovan i ja pošli smo na kolače u ‘Savoju’, ostali nepunih pola sata i krenuli kućama. Nismo ni primjetili kada su nam prišli, ništa nismo vidjeli”, kazao je on.

Taj Baranin ispričao je i da je policija od njega uzela izjavu dok je bio na bolničkom liječenju i da ga više niko ništa nije pitao o događaju u kojem mu je prijatelj ubijen, a on teško ranjen.

“Čini mi se da je samo jedna osoba pucala na nas, sa zadnjeg sjedišta automobila, ali nemam pojma. Znam samo da ni Jovan ni ja nikada u životu sa Mandićem (Đukićem) nismo razmjenili ni riječ, a kamoli imali konflikt. Znali smo samo ko je on, iz grada, i ništa više o njemu, zbog toga mislim da je ovo uradio zbog para, nema drugog motiva”, rekao je Gardašević.

Baranin i ranije pucao?

Baranin za kojim policija traga i u junu 2013. godine bježao je policiji koja ga je tražila zbog sumnje da je ranio sugrađanina Luku Raičevića (25).

U septembru 2015. godine u Beogradu je uhapšen sa grupom koja je navodno pripremala više likvidacija. U stanu u kom su uhapšeni policija je pronašla i oduzela arsenal oružja.

Lisice na ruke tada su stavljene njegovom sugrađaninu Vladislavu Šljivančaninu (44), kojeg su srpski mediji označavali pucačem Miroslava Kuraka, koji je u odsustvu osuđen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali i Almiru Dragišiću (34) i Draganu Đokiću (34).

Vijesti

2 komentara

  1. I’m not positive the place you are getting your information, but great topic. I needs to spend a while finding out much more or understanding more. Thank you for excellent information I was looking for this information for my mission.

  2. Thanks for taking the time to talk about this, I feel fervently about this and I take pleasure in learning about this topic. Please, as you gain information, please update this blog with more information. I have found it very useful.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com