NAKON 10 GODINA: Fontana u Univerzitetskom parku u funkciji (FOTO) - Volim Podgoricu

NAKON 10 GODINA: Fontana u Univerzitetskom parku u funkciji (FOTO)

Glavni grad Podgorica, Univerzitet Crne Gore i kompanija „Saniteko“, nakon 10 godina, obnovili su fontanu u Univerzitetskom parku, za šta je uloženo oko 50.000 eura.

“Večeras smo dobili još jedan lijepi kutak, uz pomoć komapnije “Saniteko” i naših prijatelja sa Univerziteta Crne Gore uspjeli smo u namjeri da rekonstruišemo ovu, po mnogima, najljepšu fontanu u Podgorici.

Ivan Vuković

Iako možda to tako ne djeluje na prvi pogled, želim da vam kažem da je u pitanju bio vrlo kompleksan i zahtjevan posao, imajući u vidu prethodno stanje fontane koja je bila potpuno devastirana. Kompletna njena infrastruktura je, nažalost, bila otuđena, tako da smo zajedničkim snagama uspjeli najprije da obezbijedimo najkvalitetniju opremu, a onda i sa našim partnerima sa Univerziteta obezijedimo finansijska sredstva za potrebne građevinske radove. Ukupna investicija je prevazišla 50.000 eura od čega se najveći dio odnosi na donaciju kompanije “Saniteko”, kojoj želim da zahvalim u ime Glavnog grada i svih njegovih stanovnika uz poruku, apel i molbu da nam se ne desi ono što nam se desilo prije dvije  noći kada smo pred samo otvaranje fontane morali ponovo da obnavljamo jedan njen dio. Nadamo se da će naši sugrađani shvatiti da ovo nije nešto što pripada Glavnom gradu, nego svima nama i da će se u odnosu na to i ophoditi prema ovom zbilja lijepom objektu i od večeras jako lijepom kutku u sklopu Univerzitetskog parka”, istakao je gradonačalnik dr Ivan Vuković. 

fontana Univerzitet

Mladen Brnović iz kompanije Saniteko istakao je da je fontana u Univerzitetskom gradska fontana koja je trebalo da bude jedan od simbola Podgorice još od ranije „Međutim, svjedoci smo da je devastirana dugi niz godina. Mi smo dali svoj doprinos kao odgovorna kompanija da se ovom dijelu grada vrati sadržaj koji zaslužuje, kao i da stanovnici i posjetioci ovog dijela grada, kao i Univeriteta i Univerzitetskog parka ponovo mogu da uživaju u fontani. Prilikom njene obnove vodili smo se načelom da se moraju ispoštovati pravila struke i ugraditi pumpe koje će dugi niz godina funkcionisati na kvalitetan način. Takođe smo za tehničku prostoriju, koja je predviđena za bazensku tehniku, ugradili ventilacioni sistem, koji će da pospješi samo funkcionisanje opreme. Sve ovo će omogućiti nesmetan rad fonanske opreme. Stoga očekujemo da će sigurno, uz dobro održavanje, narednih 10 do 15 godina ova fontana funkcionisati na zadovoljstvo svih Podgoričana“, zaključio je Brnović.

Ispred Univerziteta Crne Gore, kompaniji Saniteko se zahvalio prorektor Boris Vukićević a gradonačelnik Vuković je ispred Glavnog grada uručio zahvalnicu.

Namjera grada i partnera bila je da Podgorica, njeni građani i svi posjetioci, uoči 19.decembra, Dana oslobođenja Podgorice, dobiju još jedno lijepo mjesto za okupljanje i druženje, a tim prije što je riječ o univerzitetskom kompleksu, gdje svakodnevno cirkuliše veliki broj ljudi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com