ODLUKA DIREKTORA VRTIĆA “ĐINA VRBICA” PODIJELILA RODITELJE! Jedni ga optužuju da je BAHAT, drugi ZADOVOLJNI - Volim Podgoricu

ODLUKA DIREKTORA VRTIĆA “ĐINA VRBICA” PODIJELILA RODITELJE! Jedni ga optužuju da je BAHAT, drugi ZADOVOLJNI

Odluka direktora Javne predškolske ustanove Đina Vrbica, Vuk Stanišić, da djeca od Nove godine više neće spavati u vrtiću između 12 i 14 časova napravila je, s jedne strane pravu pobunu roditelja, a s druge su je dočekale riječi odobravanja.

Na društvenim mrežama e vode žučne raprave, a za danas je zakazan i sastanak ovim povodim.

Da podsjetimo, Stanišić je najavio da, osim što neće biti obaveze spavanja, djeca će od sada imati i dvije užine, prvu poslije doručka i drugu poslije ručka.

PODGORICA: Vrtić Đina Vrbica ukida spavanje i mijenja režim ishrane

Međutim ono što je iritiralo roditelje je njegovo obrazloženje:

-Ja sam direktor i ja donosim odluke i vodim ustanovu. Ako se misli da neki drugi organ treba da vodi ustanovu, neka predlože tamo gdje treba i neka se promijeni zakon. Sve je to u interesu djece. Kontaktiram sa roditeljima i većina njih ima problem ako dijete spava preko dana uveče teže zaspi, rekao je Stanišić.

Pojedini roditelji su ovakav istup ocijenili bahatim i neodgovornim, dok su drugi pozdravili odluku da se nešto u vrtićima “promijeni poslije 50 godina”.

Iako je Stanišić najavio da će djeci, koja imaju potrebu da spavaju to biti omogućeno, pojedini roditelji smatraju da to nije dovoljno.

Drugi su pak, srećni, jer, kako tvrde, njihova djeca nisu željela da idu u vrtić zato što ih tamo “tjeraju da spavaju”.

Ostaje da vidimo kako će se riješiti ovaj spor.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com