Ukrao 1,5 miliona evra dok je ROBIJAO U SPUŠKOM ZATVORU - Volim Podgoricu

Ukrao 1,5 miliona evra dok je ROBIJAO U SPUŠKOM ZATVORU

Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici, osudilo je u odsustvu, zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje i krivičnog djela računarska prevara, odbjeglog državljanina Srbije Miloša, zvanog Čujke, iz Beograda, na pet i po godina zatvora.

Nebojša Bošković iz Bara osuđen je zatvorskom kaznom je tri godine i pet meseci, a Nataša Golović će posle pravosnažnosti presude, morati da nosi nanogicu šest mjeseci.

Čujović je ranije već osuđen u Crnoj Gori i to na 6,5 godina zatvora, takođe zbog istih krivičnih djela. Početkom avgusta 2017 godine, pušten je na slobodu uz jemstvo od 230.000 evra, ali i obavezu da se svakog prvog u mjesecu javlja policiji. Dok se šetkao po Podgorici, policija mu je oduzela skupocjeni ”audi” radi provjere, a kada mu je dosadilo, Čujović je jednostavno otišao iz Podgorice, ne čekajući drugo suđenje. Crnu Goru je napustio legalno jer mu nisu bile oduzete putne isprave, uprkos činjenici a je bio optužen za teško krivično djelo.

Na pretresima prilikom prvog suđenja u Podgorici Čujović je priznao sve navode optužnice, pričaajući nevherovatmmo detalje hakerskih prevara, ali i iznoseći tvrdnju o milionima evra skinutiih sa tuđih računa, o čemu tužilaštvo nije imalo dokumentaciju.

Dok je čekao pravosnažnost prve presude, Čujović je iz zatvora u Spužu da koristeći mobilne telfone dajući instrukcije bankarskim službenicima uspio da ”skine” sa ”debelih” bankarskih računa u inostranstvu gotovo 1,5 miliona evra, ali je njemu i Boškoviću prilikom ovih prevara ostalo blokirano u bankama oko 250.000 evra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com