ŠOŠKIĆ: Ne stidim se prijateljstva sa Bećirovićem, već naprotiv - Volim Podgoricu

ŠOŠKIĆ: Ne stidim se prijateljstva sa Bećirovićem, već naprotiv

Viši državni tužilac Miloš Šoškić kazao je da je u vrlo bliskim prijateljskim odnosima sa biznismenom Zoranom Bećirovićem.

Šoškić je bio u društvu Bećirovića kada je tjelohranitelj biznismena Mladen Mijatović, službenik MUP, fizički i verbalno napao novinara dnevnog lista “Dan” Vladimira Otaševića.

“Za sve ove godine mog prijateljskog odnmosa sa Zoranom Bećirovićem, nikad me nijedan medij nije pitao da li smo i u kakvoj vrsti odnosa, a da su me pitali sigurno je da bih im rekao da smo u vrlo bliskim prijateljskim odnosima. Bliski i prijateljski odnos sa njim niti krijem niti ga se stidim, već naprotiv”, rekao je Šoškić tokom saslušanja.

On je u tužilaštvu tvrdio da je Otašević fotografisanjem njega i Bećirovića ugrozio njegovu bezbjednost i bezbjednost članova njegove porodice.

Potvrdio je da nije reagovao tokom incidenta, tvrdeći da nije bilo ni svađe ni fizičkog sukoba, tvrdećio da nije bilo ni svađe ni fizičkog kontakta, što je demantovao snimak.

Kazao je da čuo da se Mijatović novinaru obraćao povišenim tonom.

“Čuo sam da je Mijatović ovom licu povišenim tonom upućivao riječi, s tim što mu je prva riječ koju sam čuo da mu je uputio bila “legitimacija”, a nakkon toga je uporno bilo upućivanje riječi vezano nešto za ličnu kartu, za odlazak kod obezbjeđenja “Delte”, na to što misli ko je on, zašto snima, kako se ponaša…”, naveo je Šoškić.

Šoškić je objašnjavao da zbog žamora nije čuo detalje razgovora, ali da je čuo i Bećirovića i Mijatovića kako se Otaševiću pbraćaju riječima “legitimacija” i “lična karta”.

Pravdao se da je u saznanju da će tužioci koji rade na najsloženijim predmetima za najteža krivična djela kako se bude bližila kraju istraga u tim predmetima biti izloženi sve većim medijskim navodima i ugrožavanju njihove bezbjednosti.

“Na kraju bih želiuo da istaknem da se svi ovi medijski napadi prema meni, a nije prvi put da se dešavaju, preduzimaju samo zato što na moje odluke ne može da utiče ništa osim činjenica, zakona i nepristrasne težnje pravdi”, rekao je Šoškić.

(Borba.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com