URA: Sramno svrstavanje RTCG-a na stranu vladajuće partije, najmanje što se očekuje je izvinjenje - Volim Podgoricu

URA: Sramno svrstavanje RTCG-a na stranu vladajuće partije, najmanje što se očekuje je izvinjenje

Građanski pokret URA saopštio je danas da je Radio-televizija Crne Gore (RTCG) propagandistički revitalizovala napad na novinara medijske kuće čiji je glavni urednik ubijen.

“Taman kada crnogorska javnost pomisli da informativni program Javnog servisa (RTCG) svih građana Crne Gore može zadržati i makar promil profesionalnosti i objektivnosti, aktuelna uređivačka politika iznenadi sa svojim nedopustivim i sramnim dirketnim svrstavanjem na stranu vladajuće partije”, ocijenio je danas šef Medijskog tima GP URA Bojan Jevrić.

On ističe da je odličan ilustrativni primjer tome, emitovanje montiranog video materijala na kojem nema samog akta napada na novinara “Dana” Vladimira Otaševića.”

“Uređivački tim informativnog programa Javnog servisa bi trebalo da snosi posljedice i odgovornost i personalno i kolektivno jer su pokušali propagandistički da relativizuju napad na novinara medijske kuće u zemlji u kojoj je glavni urednik tog istog medija ubijen. Drugačije se ne može shvatiti objavljivanje izmontiranog snimka jer nas svako malo aktuelni uređivački tim RTCG-a ubjeđuje da oni nikada neće objavljivati neprovjerene i nepouzdane informacije. Postavlja se logično pitanje, kako su onda objavili iskidani snimak napada na novinara Otaševića”, kazao je Jevrić.

On je rekao da je najmanje što može da uradi RTCG u ovom trenutku jeste da se izvini Otaševiću, medijskoj kući “Dan”, nedvosmisleno stane u zaštitu bilo kog novinara u ovoj zemlji i da kao kruna svega odgovorni za ovaj sramotni skandal u RTCG-u moraju odgovarati i snositi posljedice.

Portal RTCG, objavio je juče snimak incidenta u Tržnom centru “Delta Siti”, u kom su akteri Otašević i Mladen Mijatović službenik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i tjelohranitelj biznismnena Zorana Ćoća Bećirovića.

Otašević je rekao da se na tom snimku ne vidi dio gdje ga Mijatović gura ramenom.

Otašević je u utorak veče u “Delti”  pokušao da fotografiše biznismena Zorana Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, kada ga je, kako tvrdi, napao Mijatović – udario ga, prijetio mu i vrijeđao ga.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com