Crna Gora bogatija za tri instruktora sportskog ronjenja - Volim Podgoricu

Crna Gora bogatija za tri instruktora sportskog ronjenja

Crnogorsko ronilaštvo bogatije je za još tri instruktora sportskog ronjenje i deset NITROX ronilaca.

U Bijeloj je održana obuka za osposobljavanje instruktora ronjenja i NITROX ronilaca sa gasnim mješavinama, a predsjednik Nastavne komisije Vesko Mijajlović je izjavio da ova obuka predstavlja nastavak dosadašnjih višegodišnjih osposobljavanja i usavršavanja iskusnih ronilaca, koja se organizuju u skladu sa međunarodnim standardima,piše Pobjeda.

Obuku za instruktora su završili Marija Jabučanin, diplomirani Arheolog iz Ministarstva kulture, Maksim Mandić, rukovodilac Vatrogasne jedinice iz Kotora, i Ranko Račić – ronilac iz kompanije Porto Montenegro.

Takođe, deset ronilaca je završilo obuku za tehničko ronjenje sa NITROX gasnim mješavinama, što će u budućnosti biti veoma važan ljudski resurs za ronjenje na velikim dubinama sa kojim naša država raspolaže, a samim tim oni su garancija za nova otkrića kulturnog nasleđa pod vodom, njegovu zaštitu i valorizaciju.

Među ovim roniocima, obuku je završio i Pedro Decapitani iz Brazila, koji boravi u Crnoj Gori.

2 komentara

  1. Thank you for making my personal students have access to your website post. Your kindness will be greatly appreciated. I’ve got some ongoing projects and I wanted all these students assist me with it. The only way they could do this was carry out some exploration on the internet so as to help make my work faster. They came across your site along with the content on it, specially this blog post, seriously helped them to come to good conclusions on things we needed to carry out. Of course, I will continue to visit the site for new updates on this major and other issues useful.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com