IZBACUJU NAM DIJETE IZ ŠKOLE ZBOG PRLJAVIH PATIKA: Ogorčeni roditelji traže ZAŠTITU OD ŠEHOVIĆA - Volim Podgoricu

IZBACUJU NAM DIJETE IZ ŠKOLE ZBOG PRLJAVIH PATIKA: Ogorčeni roditelji traže ZAŠTITU OD ŠEHOVIĆA

Roditelji Severin i Gordana Obradović, uputili su pismo Ministarstvu prosvjete i ministru Damiru Šehoviću kako bi, kako kažu, upoznali nadležne institucije i javnost sa kojim problemima se susreću učenici Osnovne škole “Risto Ratković” u Bijelom Polju, piše Dan.

Naime, kako oni tvrde njihov sin, inače učenik trećeg razreda, naišao je na problem za koji smatraju da može da ima veće posledice po njega. Maltretiran je i nije mu, kako navode, dozvoljeno da pohađa nastavu, zbog bizarnog događaja, odnosno zbog toga što je imao blato na obući.

“Djeca su se bezbrižno igrala u dvorištu, i kako je otoplilo stvorilo se blato koje se zalijepilo za njihovu obuću koje je, kako su nam kasnije rekli u školi, navodno remetilo higijenu. Učiteljica Ljilja Drpljanin nije im dozvolila da uđu u učionicu sa takvom obućom i o svemu obavijestila organizatora nastave Nevenku Bošković. Ona je nas pozvala i mi smo vrlo brzo stigli u školu”, kaže Severin Obradović i dodaje da je njegovom sinu, kao i njegovim drugarima saopšteno da idu do kuća i prezuju se, odnosno obuju novu čistu obuću.

“Ovo je nevjerovatno. Mi smo sina poslali u školu na nastavu, a tamo mu nije dozvoljeno. Nije u školi obavezno prezuvanje, tako da niko nije obavezan da nosi sa sobom drugu obuću. Razgovarali smo sa Boškovićevom, koja nam je pokazala prljave otiske, navodno od mog sina i trojice njegovih drugara. Pitao sam odakle im pravo da šalju dijete kući, kada kod nas nema nikog, s obzirom na to da smo ja i supruga na poslu, i da su djeca bila bez razloga izložena maltretiranju i opasnostima na putu do kuće i nazad”, navodi on.

Ističe da im se Boškovićeva obraćala veoma glasno što je nedopustivo.

“Čak je dodala da djeca sa brda Obrov, koja dosta pješače dolaze sa čistom obućom, a mališani iz komšiluka u Nikoljcu to ne mogu. Niko nema pravo da djecu vraća sa nastave jer su im patike prljave. Ja radim kao profesor u Srednjoj stručnoj školi, pa mi, kao ni direktoru, ne pada nam na pamet da na ulazu provjeravamo čistoću obuće đaka”, ogorčen je Obradović.

Kaže da su bili revoltirano odgovorom Boškovićeve pa su se udaljili iz škole i odlučili da o svemu obavijeste ministra i javnost.

Obradović dodaje da je iz OŠ “Risto Ratković” ispisao stariju kćerku, koja je zajedno sa još pet učenica, prešla u OŠ “Marko Miljanov”, jer rukovodeći kadar škole nije želio da uvrsti njemački jezik u nastavu.

Bošković: Sve je urađeno isključivo sa najboljom namjerom

Nevenka Bošković je demantovala sve navode Obradovića, kazujući da je sve uradila isključivo sa dobrom namjerom, a ne da oduzme đacima pravo na nastavu.

“Previše je bilo blata na njihovoj obući, tako da je u učionici bilo pravo ruglo. Željela sam da to spriječimo i uložimo napor da djeca ukoliko im je mokra obuća i čarape da ih promijene radi zdravlja. Svo troje djece je to poslušalo i uradilo, i vratilo se za desetak minuta. Samo dijete Obradovića nije”, naglasila je Bošković.

Ona je dodala da je na nju Obradović vikao, unosio joj se u lice i da je bila i preplašena.

“Samo sam pogriješila što odmah nijesam pozvala policiju da me zaštiti”, zaključila je Bošković.

Izvor Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com