Budućnost najozbiljniji kandidat za titulu šampiona ABA lige - Volim Podgoricu

Budućnost najozbiljniji kandidat za titulu šampiona ABA lige

Ako je neko sumnjao, nakon desete runde ABA lige nema nikakve dileme – košarkaši Budućnost Volija najozbiljniji su kandidati za titulu šampiona regionalnog takmičenja.

“Plavi” su prije kraja prvog dijela sezone suvereni vladari na tabeli poslije velikog trijumfa u još jednom derbiju. Prije dvije noći u “Morači” četa Petra Mijovića zgromila je Cedevitu Olimpiju (93:80) u fantastičnoj napadačkoj predstavi koja je dizala publiku na noge.

Crnogorski šampion je tokom tri četvrtine meča protiv tima iz Ljubljane igrao možda i najbolju košarku ove sezone. Mijović je nakon meča rekao da je bilo milina gledati njegovu ekipu u oba pravca, a ne sumnjamo da to mišljenje dijele svi koji su bili u podgoričkoj dvorani i oni koji su utakmicu pratili kraj malih ekrana. Letjela je Budućnost, nastavila je trijumfalnu seriju koja sada iznosi sedam utakmica, ali ono što je možda i najbitnije – raste iz meča u meč.

“Igramo odlično u posljednje vrijeme. Sve smo bolji, dobro treniramo što se i vidi po igrama i rezultatima. Odlično smo otvorili utakmicu i vidjela se ogromna želja za pobjedom u našoj igri. Desio se pad, ali smo kasnije i to riješili”, rekao je Danilo Nikolić koji je odigrao još jednu sjajnu partiju ubacivši 15 poena.

Taj pad desio se krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada su gosti od -23 stigli do -9. Međutim, kada je bilo najpotrebnije odbrana je proradila i više nije bilo dileme.

“Bilo je vidljivo opuštanje usljed ogromne razlike. Međutim, nije to dugo trajalo, uspjeli smo da privedemo utakmicu kraju na pravi način”, jasan je krilni centar.

Poslije deset kola situacija na tabeli je fenomenalna. Budućnost ima dvije pobjede više od Partizana i Cedevite Olimpije, a tri od Crvene zvezde koja u “Moraču” stiže 30. decembra. Iako do kraja ima cijeli drugi dio, obzirom na sve viđeno, te kvalitet rada Mijovića i njegovih izabranika teško je očekivati da će “plavi” ispustiti ovu prednost.

“Znali smo da je liga ove godine vrlo jaka, možda i najjača. Nije bilo lako dobiti neke ‘lake’ utakmice. Uspjeli smo da odigramo te mečeve na visokom nivou, konkurenti nijesu i eto nas na prvom mjestu”, ne misli Nikolić previše o tabeli.

Pauza od dvije nedjelje bez Evrokupa značila je Nikoliću i drugovima, jer su imali vremena za odmor i jake treninge. Međutim i to je završeno, jer već u srijedu u devetoj rundi Evrokupa u naš glavni grad stiže Galatasaraj.

“Odmorili smo se, dobro smo trenirali, svježi smo. Svima nam je prijao odmor, pa nam povratak na dvije utakmice nedjeljno neće puno smetati”, nema dilemu Danilo.

Dvadesetšestogodišnji krilni centar je jedan od najkonstantnijih igrača Budućnosti ove sezone. Njegova uloga je promijenjena, pa sada mnogo više ulazi pod koš, nego što šutira za tri poena.

“Ne znam da li da pominjem imena u ovom trenutku. Radio sam baš dobro sa ozbiljnim ljudima ovog ljeta i to se vidi na terenu”, ostao je tajanstven Danilo Nikolić…

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com