DETALJI HAPŠENJA DJEVOJKE (24): Švercovala drogu vrijednosti 300 miliona eura - Volim Podgoricu

DETALJI HAPŠENJA DJEVOJKE (24): Švercovala drogu vrijednosti 300 miliona eura

Djevojka iz Sidneja, Aleksija Vračar (24), porijeklom iz Banjaluke, uhapšena je u četvrtak u ovom australijskom gradu zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.

Ona je optužena za niz prekršaja, pošto su policajci pretragom njenog stana pronašli i oduzeli 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu i lažne dokumente.

Takođe su pronašli municiju i tri vrste vatrenog oružja, skraćenu pušku kalibra 22 mm i poluautomatski pištolj koji su bili sakriveni u koferu u spavaćoj sobi, dok je drugi poluautomatski pištolj pronađen u vakuum zatvorenoj torbi.

Pretres stana u zapadnom Sidneju, u kom je mlada Banjalučanka živjela, dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, koji su australijski graničari zaustavili prilikom dolaska na terensko skladište u Sidneju, u oktobru.

Policija je navela da je pošiljka koja je dopremljena iz SAD, sadržala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina, koji je poznat kao i “droga led”.

Prve forenzičke analize utvrdile su da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina, čija je procijenjena vrijednost na crnom tržištu veća od 300 miliona dolara.

Aleksija Vračar se u petak pojavila na lokalnom sudu u Ferfildu, gdje joj je odbijena kaucija, a novo saslušanje na sudu u Paramatiju zakazano je za 30. januar.

BLIC

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com