PODGORICA: Da li će Vezirov most postati most Bratonožića? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Da li će Vezirov most postati most Bratonožića?

Članovi Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova izjasniće se danas o predlogu da se Vezirov most na Morači sa pripadajućom ulicom preimenuje u Bratonožića most.

Inicijativa za preimenovanje mosta potekla je od građana, a predlog su podržali i Fond za razvoj Kuča „Marko Miljanov” i NVO „Vojvoda Radonja Petrović”.

Pred članovima ovog radnog tijela su predlog bratstva Radosavović da ulica u gradu nosi ime Miloša Radosavovića, učitelja i sekretara Biroa partijske organizacije za Kuče, zatim predlog Predraga Ražnatovića da saobraćajnica u Podgorici nosi ime Mihaila Ražnatovića, književnika, kao i predlog Jadranke Selhanović i grupe građana da ulica, bulevar ili trg u Podgorici nosi ime Omera Salagića, organizatora i člana prve partijske ćelije u Tuzima.

Među predlozima su i predlog Mjesne zajednice Tološi da jedna saobraćajnica nosi ime Vladimira Raca Remikovića, učesnika NOB-a, zatim predlog MZ Dajbabe da ulica koja se prostire od Ulice Luke Dragišić na jug podnožjem brda Dajbabska gora nosi ime Arsa Mišurovića, učesnika NOR-a.

Predlog da ulica u Podgorici nosi ime mitropolita Antonija Abramovića dostavio je odbor Glavnog grada Liberalne partije, Branko Stojković i grupa građana predložili su da ulica, bulevar ili trg u gradu nose ime Joksima Padovića, učesnika balkanskih ratova, vijećnika AVNOJ-a, dok su Cvetko Vukčević, Rajko Vulikić, Danilo Burzan i Pero Uskoković predložili da jedna saobraćajnica nosi ime po Ratku Vujoševiću, crnogorskom pjesniku.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com