Još se ne zna KO JE KRIV za dolazak “KOLEGINICA” - Volim Podgoricu

Još se ne zna KO JE KRIV za dolazak “KOLEGINICA”

Kotorsko Osnovno državno tužilaštvo još nije odlučilo da li će neko krivično odgovarati zbog nedavnih dešavanja u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Dobroti, kada su omogućene nezakonite posjete osuđeniku Đ. P. koji kaznu izdržava na Sudskom odjeljenju te zdravstvene ustanove.

“Obavještavamo vas da je predmet formiran povodom navedenog događaja u Specijalnoj bolnici u Kotoru i dalje u fazi izviđaja”, saopštila je juče “Vijestima” portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Tijana Čelanović.

Novinarka “Vijesti” 3. novembra poslala je Specijalnoj bolnici u Kotoru fotografiju objavljenu na jednoj društvenoj mreži, na kojoj Đ. P. pozira sa jednom obnaženom i drugom djevojkom odjevenom u uniformu medicinskog radnika i tražila objašnjenje – kako je i gdje snimak nastao…

Direktor te ustanove Aleksandar Tomčuk tada je konstatovao da te dvije ženske osobe mogu biti samo gošće, a nikako zaposlene u bolnici ili pacijentkinje.

Tada je i tražio da se informacije o zbivanju ne objavljuju, dok ne utvrdi da li je fotografija napravljena u toj ustanovi, što su “Vijesti” ispoštovale.

Uprava Specijalne bolnice zna da se osuđenik kod njih fotografisao, ali ne zna kada

Naknadno je saopštio da je fotografija koju je Đ. P. objavio, zaista napravljena u zdravstvenoj ustanovi kojom rukovodi, a nedavno i da ne mogu utvrditi kada je to učinjeno, pa zbog toga disciplinski gone četiri medicinska tehničara:

“S obzirom na to da je Uprava… ustanovila da je sporna fotografija nastala na Sudskom odjeljenju, a da nije na osnovu interne istrage ustanovila tačan datum nastanka fotografije i koji od smjenskih medicinskih tehničara Sudskog odjeljenja je bez odobrenja načelnika odjeljenja ili dežurnog ljekara dopustio boravak nepoznatih osoba na odjeljenju, pokrenut je disciplinski postupak protiv sva 4 smjenska medicinska tehničara koji rade na ovom odjeljenju”.

4 medicinska tehničara disciplinski odgovaraju zbog toga što uprava bolnice nije ustanovila koji je od njih omogućio posjete osuđeniku koji kaznu izdržava na Sudskom odjeljenju Specijalne bolnice za psihijatriju

Saopštili su i da su potpisali sporazumni raskid ugovora sa privatnom firmom koja obezbjeđuje Sudsko odjeljenje, zbog nepoštovanja odredbi i “uočenih propusta u radu svojih službenika”.

Zatvorenik sa fotografije osuđen je na zatvorsku kaznu od pet godina i sedam mjeseci.

Jula 2018. godine pobjegao je iz psihijatrijske bolnice u Kotoru, gdje je boravio po naredbi Višeg suda u Podgorici.

Desetak dana kasnije uhapšen je na Kosovu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com