KAŠĆELAN SE BRANI SA SLOBODE: Sud prihvatio jemstvo vođe kavačkog klana od pola miliona eura! - Volim Podgoricu

KAŠĆELAN SE BRANI SA SLOBODE: Sud prihvatio jemstvo vođe kavačkog klana od pola miliona eura!

Sudija Višeg suda Dragoje Jović prihvatio je danas jemstvo od pola miliona eura koje je ponudio Slobodan Kašćelan, optužen za zelenaštvo, kako bi se u daljem postupku branio sa slobode. Kašćelanu će biti oduzete putne dozvole i imaće obavezu javljanja.

Novac su sakupili članovi porodice okrivljenog Kašćelana ponudivši hipoteku na stanove. Iako je sud za jemstvo tražio 400 hiljada eura, članovi Kašćelanove porodice su sakupili preko pola miliona eura. Konkretno, ponuđeno je 501.000 u nekretninama i 5.000 keša.

Tako je njegova sestra Milka Vasić ponudila 143.000 eura, Nenad Pravilović 209.600, Novica Kašćelan 5.000, Danilo Kašćelan 56.400 i Dragana Kašćelan 91,800.

Specijalni tužilac Saša Čađenović nije se protivio ovom prijedlogu.

Podsjetimo, Kašćelan je optužen za zelenaštvo, a prema optužnici Kotoranin je 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto.

Saslušanje Dragovića putem video linka nije obavljeno

Na današenjem ročištu bilo je planirano saslušanje svjedoka Dragovića, koji živi u Hrvatskoj. Dragović je trebao biti saslušan putem video linka, međutim to se nije dogodilo. Hrvatski organi predložili su podgoričkom Višem sudu druge datume, ali zbog organizaciono-tehničkih obaveza sud ne može da udovolji ovom prijedlogu.

Slobodan Kašćelan ranije je kategorički negirao navode optužnice.

Pored Kotoranina, optuženi su i Igor Božović, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu.

Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića je spojena sa postojećom.

Izvor: 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com