Mandić: Raspravu i glasanje o predlogu zakona ostaviti pravoslavnim poslanicima - Volim Podgoricu

Mandić: Raspravu i glasanje o predlogu zakona ostaviti pravoslavnim poslanicima

Demokratski front (DF) očekuje da se vjerujući poslanici islamske i rimokatoličke vjere u Skupštini Crne Gore, nakon što su potpisani temeljni Ugovor između Crne Gore i Svete stolice i Ugovor o uređenju odnosa od zajedničkog interesa Islamske zajednice i Vlade Crne Gore, kojima se garantuje vlasništvo nad imovinom ove dvije vjerske zajednice, neće miješati u odnose među pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i da, samim tim, neće učestvovati u raspravi i glasati za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kazao je jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić.

“Sadržaj ovoga zakona nema nikakve veze sa njegovim imenom, već se radi o zakonu protiv Srpske pravoslavne crkve i veoma je opasna njegova poruka, a još zloslutnija njegova namjera. Smatramo da bi njihova podrška snažno rasplamsala već opasno zagrijanu atmosferu u Crnoj Gori i očekujemo da će oni našu poruku ispravno shvatiti. Mi nikada ne bismo pristali da uređujemo odnose u njihovim crkvama i vjerskim zajednicama, pa zato želimo da ovaj poziv ne dožive kao neki čin neprijateljstva, već samo kao želju da i oni imaju isti princip kad su u pitanju ovako osjetljive teme, koje nadrastaju uobičajene procedure”, rekao je Mandić.

U DF-u očekuju da toga dana, ukoliko Zakon o vjeroispovijesti dospije na dnevni red i ne bude povučen iz skupštinske procedure, za šta se na kolegijumu Skupštine zalagao šef Kluba poslanika DF-a Milutin Đukanović, u skupštini budu “svi poslanici pravoslavne vjere, pa i oni koji bojkotuju parlament”.

“Toga dana po strani treba ostaviti sve ideološke razlike i pokazati vlastitu spremnost i ljudsku obavezu da se brani naša Crkva. Svakoj generaciji naših predaka je dopalo da se pokaže ,,ko je vjera, a ko nevjera”, pa je ovaj zakon ključni ispit naše generacije. DF je bio dio velike narodne snage koja je već položila zakletvu na Trojičindan u Podgorici, kada smo se obavezali da nema cijene koju nismo spremni da platimo u odbrani naših svetinja. Zato još jednom pozivamo sve pristalice DF da 21. decembra dođu u Nikšić, na veliki crkveno-narodni sabor i posvjedočimo odanost toj zakletvi”, zaključio je Mandić.

Vijesti

1 komentar

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and today each time a comment is added I buy four emails with the same comment. Perhaps there is in whatever way you possibly can get rid of me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com