ATENTAT ZLOSLUTNA PORUKA SRBIMA U CRNOJ GORI: Pucnjima na ktitora SPC i Milovog protivnika žele da zastraše građane u CG - Volim Podgoricu

ATENTAT ZLOSLUTNA PORUKA SRBIMA U CRNOJ GORI: Pucnjima na ktitora SPC i Milovog protivnika žele da zastraše građane u CG

Ranjavanje Miodraga Dake Davidovića ima veze sa uvođenjem zakona o slobodi vjeroispovesti i velikim crkvenim saborom u Nikšiću, time hoće da zaplaše Srbe, ocjenjuju sagovornici Kurira

Pokušaj ubistva crnogorskog biznismena Miodraga Dake Davidovića (62), koji se desio u utorak uveče u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu, loša je poruka cijelom srpskom narodu u Crnoj Gori, ocjenjuje Andrija Mandić, lider opozicionog Demokratskog fronta. Davidović, inače veliki darodavac srpske crkve u Crnoj Gori, te kobne večeri bio je u društvu vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Na licu mesta... Prizor ispred  hotela nakon  zločina
NA LICU MESTA… PRIZOR ISPRED HOTELA NAKON ZLOČINAFOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

– Taj atentat je zloslutna poruka i ne dolazi slučajno u trenutku kada je u skupštinsku proceduru stavljen zakon protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji nosi lažno ime „zakon o slobodi veroispovesti“.

Imamo na jednoj strani državni teror koji se vrši nad čitavim srpskim narodom u Crnoj Gori i u SPC, a na drugoj strani ove konkretne akcije i zločin – kaže Mandić za Kurir.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

Na taj način, dodaje on, pokušava se zastrašivanje građana Crne Gore da dođu na najavljeni crkveni sabor.

– To je sve nastavak logike zločinaca koji hoće da zastraše građane pred veliki crkveni sabor 21. decembra u Nikšiću. Siguran sam da se građani neće uplašiti i da će većina stati snažno u odbranu svoje crkve i naroda – poručuje Mandić.

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić smatra da ispaljeni metak nije samo poruka za Davidovića.

– Činjenica da se pokušaj ubistva biznismena, ktitora i otvorenog protivnika režima Mila Đukanovića dogodio dok je on bio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog vladike Joanikija ukazuje da je riječ o poruci koja se ne tiče samo Davidovića već i vladike, a time i SPC u Crnoj Gori. Pucanj u grupu u kojoj se nalazi i vladika Joanikije legitimno otvara sumnju u to i da je on bio meta ovog krivičnog djela – kaže Milačić.

Davidović je ranjen u šaku dok je bio u društvu vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija. Dok beogradski mediji navode da je pucanj bio na ulazu u hotel, crnogorski sajt In4st.net saznaje da su oni sjedjeli u jednoj od sala na prvom spratu hotela.

– Davidović je nalakćen rukama na sto nešto objašnjavao vladici kad se čuo tup udarac kroz staklo i opiljak od stolice je vladiku pogodio iznad oka. „Na pod“, viknuo je čovjek iz objezbeđenja, „gađaju nas snajperom“, dodao je, bacajući se i sam prema vladici Joanikiju i Davidoviću – piše ovaj portal i dodaje da je snagu projektila oslabilo debelo dvoslojno staklo konstrukcije hotela i naslon stolice, kao i da je metak profesionalca vjerovatno stigao sa okolnih zgrada.

Ubrzo posle pokušaja ubistva, na Novom Beogradu je pronađen zapaljen automobil u kojem je bio i snajper. Istraga je u toku.

(Kurir)

1 komentar

  1. Sram i stid da te je Andrija DZUKELO neces radi ovoga dobit glasove! Na ovaj način hoces na vlast eee izrode

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com