PODGORICA: Bojan Lazović ODUSTAO od KUPOVINE drugog stana pod povlašćenim uslovima! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Bojan Lazović ODUSTAO od KUPOVINE drugog stana pod povlašćenim uslovima!

Savjetnik za finansije u podgoričkom preduzeću Vodovod i kanalizacija Bojan Lazović odustao je od kupovine drugog stana, pod povlašćenim uslovima, a koje je u prvoj polovini godine zaposlenima ponudilo ovo lokalno preduzeće.

To je “Vijestima” nedavno potvrđeno iz više izvora iz ovog preduzeća.

“Vijesti” su u prvoj polovini oktobra objavile da je Lazović tokom trajanja konkursa za raspodjelu stanova u Vodovodu, svoj stan (površine 64 metra kvadratna) poklonio majci 28. maja ove godine.

Nedugo nakon što smo ovu informaciju objavili, savjetnik za finansije se pismeno obratio direktoru Vodovoda Filipu Makridu i saopštio da odustaje od kupovine garsonjere površine od oko 30 kvadrata.

Lazović je spornom raspodjelom trebalo da, kao visokorukovodni kadar, dobije drugu nekretninu po povlašćenoj cijeni od 485 eura po kvadratu. Ta cijena sljeduje osam rukovodilaca u ovom preduzeću.

Prvi stan je Lazović prethodno kupio kroz Vladin projekat “1000+”, a dokaz za to je i hipoteka upisana na njegovo ime od kraja juna 2017, sa rokom otplate od 240 mjeseca (20 godina).

Radi se o zgradi koju je gradila kompanija “Čelebić”.

Kao dokaz da je Lazović kupio stan koji je nedavno poklonio majci, ostao je i zahtjev građevinske firme “Čelebić” od 26. jula 2016. godine za registraciju vodomjera stanova i poslovnih prostora za objekte u zahvatu DUP-a „Radoje Dakić“ u kojem je naveden spisak budućih stanara, sa njihovim ličnim podacima. Prema tim podacima, Lazović je sa ovom građevinskom firmom potpisao predugovor u junu 2016.

Rješavanje stambenog pitanja i kroz projekat “1000+” je, takođe, povoljnije u odnosu na tržišne uslove.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com