Kaća Bulatović: Krajem sezone završavam klupsku karijeru, reprezentativnu želim završiti u Tokiju - Volim Podgoricu

Kaća Bulatović: Krajem sezone završavam klupsku karijeru, reprezentativnu želim završiti u Tokiju

Svjetsko prvenstvo u Japanu bilo je možda i posljednje veliko takmičenje u briljantnoj karijeri Katarine Bulatović.

Četvorostruka osvajačica Lige šampiona, evropska prvakinja i olimpijska vicešampionka sa Crnom Gorom, prva golgeterka i najbolji desni bek na oba nezaboravna takmičenja 2012. godine, najavila je oproštaj od rukometa.

Nakon pobjede nad Srbijom u meču za 5. mjesto u Kumamotou, 35-godišnjakinja rođena u Kragujevcu je potvrdila da na kraju sezone završava karijeru. I poručila da se nada da posljednji meč neće odigrati u dresu Đera, već na Olimpijskim igrama u Tokiju.

– Odlučila sam da krajem sezone završim klupsku karijeru, a vjerujem da će reprezentativna sačekati do avgusta. Ostvarila bih san da još jednom odem na Olimpijske igre i oprostim se na najljepši mogući način. Biće pakleno da izborimo vizu, ali vjerujem da možemo. Voljela bih još jednom da obradujemo sebe i naciju i da se crnogorska zastava vijori u Tokiju – rekla je Bulatovićeva.

Najiskusnija crnogorska reprezentativka je tužna što njen tim nije uzeo medalju u Kumamotou.

– Osvojile smo sjajno 5. mjesto, ali znamo da smo mogle bolje. Bukvalno nas je gol protiv Španije dijelio od polufinala. To je sport, vjerujem da će nam se to vratiti u budućnosti. Ova ekipa je to zaslužila. Čekamo nestrpljivo mart, vjerujem da možemo na OI, iako neće biti lako.

Bulatovićeva je godinama bila neprikosnovena među „lavicama” na poziciji desnog beka, ali je u Japanu postala drugi izbor, iza Andree Klikovac. I ne da joj to ne smeta, već je oduševila riječima o igračici ĆSM Bukurešta.

– Mlađe igračice su pokazale da u budućnosti može da se dosta računa na njih. Moram da pomenem Andreu Klikovac. Koliko se djevojka samo borila. Nakon svih ovih godina, igranja u odbrani, izborila se za napad, zaslužila je to i pokazala da reprezentacija može na nju da računa – zaključila je ljevoruka bombarderka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com