UBICA IZ CRNE GORE KONAČNO PRED SUDOM: Vujačić osumnjičen zbog ČETIRI LIKVIDACIJE, rešetao ih nasred ulice i u mračnim haustorima - Volim Podgoricu

UBICA IZ CRNE GORE KONAČNO PRED SUDOM: Vujačić osumnjičen zbog ČETIRI LIKVIDACIJE, rešetao ih nasred ulice i u mračnim haustorima

Protiv Marjana Vujačića (34) tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu kojom ga tereti za ubistvo Vranjanca Jugoslava Cvetanovića (31), brata Saše Cvetanovića (35), nepravosnažno osuđenog za ubistvo mlađeg brata Luke Bojovića, Nikole.

Marjan Vujačić je optužen za teško ubistvo na podmukao način, a tereti da je 27. septembra 2017. hicima iz vatrenog oružja usmrtio Jugoslava Cvetanovića u neosvjetljenom haustoru zgrade “Lepa Brena” u centru Vranja.

U istrazi koju je proljetos pokrenulo Više javno tužilaštvo u Vranju saslušani su svjedoci, među kojima i brat ubijenog Jugoslava, Saša Cvetanović, zvani Pitbul, koji je prvostepeno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića.

Marjan Vujačić: Optužen za jedno ubistvo, za još tri se sumnjiči  
Marjan Vujačić: Optužen za jedno ubistvo, za još tri se sumnjiči

Iako je posle hapšenja u junu u Novom Sadu, zbog falsifikovanja dokumenata, Vujačić dovođen u vezu sa četiri likvidacije – Cvetanovića, i ubistvima Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici, kao i egzekucijom Gorana Tasića, zvanog Gokče, u Amsterdamu, zasad je optužen samo za jedan zločin.

– Istrage u Podgorici još traju, a za Holandiju zasad nemam informacija – rekao je za “Blic” advokat Borivoje Borović, branilac Vujačića.

Prema njegovim riječima, ukoliko bude optužen i za ubistva u Podgorici, moguće je da će ta suđenja biti ustupljena našem pravosuđu te da će postupak protiv njega biti objedinjen.

Vujačić je u junu uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je koristio lažne isprave na ime Miloš Begović, a tada su privedene i dvije službenice MUP, koje su mu, navodno, za 1.500 evra izdale falsifikovana dokumenta. MUP je tada saopštio i da je Vujačić osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića. Dva dana kasnije, policija je saopštila i da se Vujačić sumnjiči za još tri likvidacije – dvije u Crnoj Gori, a jednu u Holandiji. Prema operativnim saznanjima, sumnja se da je povezan s ubistvima Kalezića, u novembru 2018, i Ilića, krajem aprila ove godine u Podgorici, a navodno je u Amsterdamu likvidirao Tasića. U međuvremenu, crnogorska policija je uhapsila Podgoričanina Rada Popovića (36), osumnjičeni da je Vujačiću pomagao u zločinima, tako što mu je nabavljao vozila i pratio žrtve.

Optužen za falsifikovanje

Prije nekoliko dana, Vujačić je optužen za falsifikovanja isprava. Osim njega, optužni predlog je podignut i protiv J. P., policijske službenice koja se tereti za zloupotrebu službenog položaja, kao i protiv B. N. zbog podstrekavanja i pomaganja. Zbog falsifikovanja isprava, optužni predlog je podnijet i protiv Z. M..

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com