Janjušević: Zaštitićemo policajce, nijesu glineni golubovi - Volim Podgoricu

Janjušević: Zaštitićemo policajce, nijesu glineni golubovi

Pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević kazao je da će preduzeti sve mjere u skladu sa zakonom i Ustavom u cilju zaštite policijskih službenika, jer oni, kako je istakao, nijesu glineni golubovi da bi se neko iživljavao nad njima.

Janjušević je u Jutarnjem programu Javnog servisa rekao da je jučerašnje ubistvo policijskog službenika Milutina Lekovića u Igalu brutalan i kukavički čin.

Istakao je i da je Uprava policije “izgubila časnog i hrabrog službenika”.

“Dugo smo upozoravali na sve veći broj napada na policijske službenike. Imamo dva aspekta njihovog ugrožavanja – lakši oblik, to je ometanje i omalovažavanje, a drugi je teži aspakt, odnosno napadi na policijske službenike. Sve ono što smo upozoravali desilo se juče. Ogorčeni smo takvim postupkom. Malo je reći da je to zločinački čin – takva brutalnost, takav kukavičkluk je nezapamćen”, istakao je Janjušević.

On je pojasnio da su službenici policije juče radili uobičajene aktivnosti, u skladu sa ovlašćenjima, poručujući da će učiniti sve da se ovako nešto nikad više ne desi.

Začuđen je što je, kako je rekao, izostala reakcija pojedinih eksperata za bezbjednost, koji dugi niz godina kritikuju policiju ukoliko dođe do eventualnih prekoračenja policijskih ovlašćenja.

“Ta reakcija je sada izostala”, rekao je Janjušević, koji je, međutim, pohvalim saopštenje predsjednika Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandra Zekovića.

Zeković je, naime, osudio zločinački čin, i predložio da se za ubistvo policijskog službenika na dužnosti uvede doživotna kazna.

“Mi ćemo podržati takav predlog Savjeta za građansku kontrolu rada policije, da se za ovakva djela predvidi doživotna kazna zatvora. Svakodnevno smo zasuti informacijama da je policija prekoračila ovlašćenja, to je u nekim situacijama bio linč policijskih službenika. Mi smo u sistemu razvili da kad policijski službenik prekorači ovlašćenja, bude adekvatno kažnjen. Ne smijemo biti zadovoljni kako se štite prava policijskih službenika, i to su nečiji sinovi i roditelji”, rekao je Janjušević.

Uhapšeni strani državljani su, kako je rekao, nadležnosti tužilaštva, te da će narednih dana biti poznato kakve će se mjere preduzeti.

TVCG/Portal RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com