PODGORICA: STANOVI ZA 15 PORODICA - Volim Podgoricu

PODGORICA: STANOVI ZA 15 PORODICA

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Ivan Terzić i predsjednica Komisije za rješavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe Glavnog grada Marija Đuričković Gojčević, danas su uručili ključeve od 15 stanova namijenjenih licima u stanju socijalne potrebe.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što Glavni grad ima priliku da pomogne jednom broju ljudi kojima je pomoć zbilja potrebna. “Ovo je pomoć na najkonkretniji mogući način i posebno sam zadovoljan što smo u mogućnosti da učinimo da predstojeći Dan grada proslavite u bitno drugačijem ambijentu, na način kako to dolikuje svim ljudima koji žive u glavnom gradu jedne države u XXI vijeku”.

Gradonačelnik je istakao da je gradska uprava s jedne strane veoma zadovoljna opštim trendom razvoja Podgorice, ali da je svjesna i izazova koje taj razvoj nosi. “Podgorica rapidno razvija, što je vidiljivo i golim okom, ali smo isto tako svjesni da je potrebno vrijeme da se taj opšti razvoj pretvori u neke konkretne socio-ekonomkse rezulatate od kojih bi svi mi kao društvena zajednica imali benifite i koristi. Mi međutim ne zaboravljamo one kojima je teže neko drugima iz ovih ili onih razloga i kao gradska prava se odgovorno odnosimo prema tome i pokušavamo svake godine da kreiramo nove programe soijalne podrške onima kloima je podrška potgrebna”.

“Koristim priliku da vas informišem da smo budžetom za narednu goodinu za te namjene opredijelili preko 2,6 miliona eura i da smo programe koji su već tradicionalni i po kojima se glavni grad i prepoznaje – Narodna kuhinja za koju izdvajamo gotovo pola miliona eura, ili paketići za bebe ili pomoć starijima licima u kući, personalni asistenti, obogatli novim socijalniom programima od kojih bih izdvojio Senior karticu za penzionere. Dakle, svake godine se trudimo da pojačamo i u finanisjkom smislu i logistički ono što su mehanizmi zaštite namijenjeni licima koji su u stanju socijalne potrebe. Ipak, ovo je sasvim sigurno najkonkreniji mogući vid podrške i mi smo danas veoma srećni što će 15 familija iz glavnog grada Novu godinu dočekati u svojim stanovima i na taj način riješiti problem koji ih je dugo opterećivao. Ovaj konkurs jeste malo duže trajao nego što je trebalo, ali to je obaveza koju smo naslijedili i mi smo zahvaljujući predanom radu članova komisije taj posao uspješno priveli kraju”.

“Ponosan sam na to što je Glavni grad dio ove priče i uvjeren se da ćemo u narednom periodu nastaviti sa realizacijom sličnih programa, jer nijednog trenutka ne zaboravljamo da značajan broj naših sugrađana ne živi onako kako bismo mi željeli i mi ćemo učiniti sve da im u narednim godinama život učinimo boljim”, zaključio je gradonačelnik Vuković.

Sekretar Terzić je u ime resornog Sekretarijata čestitao dobitnicima, naglasivši da su se svi uključeni u proceduru trudili da se konkurs sprovede što je bolje moguće, uz poštovanje svih naznačenih kriterijuma, te da su došli do rang liste i donijeli rješenja za ljude koji su najviše u stanju socijalne potrebe. On je istakao da će Glavni grad u narednom periodu nastaviti s ovim aktivnostima i već u narednoj godini će planirati novi broj stanova za rješavanje stambenog pitanja lica u stanju socijalne potrebe.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com