IZBORI U HRVATSKOJ: Kitarović i Milanović idu u drugi krug - Volim Podgoricu

IZBORI U HRVATSKOJ: Kitarović i Milanović idu u drugi krug

Kandidat Socijaldemokratske partije i bivši premijer Zoran Milanović vodi sa 3o, 79 odsto glasova na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, a druga je aktuelna predsjednicaKolinda Grabar-Kitarović sa 27,46 odsto, pokazuju prvi privremeni zvanični rezultati na osnovu uzorka od 57, 62 odsto prebrojanih glasova.

To su prvi preliminarni rezultati Državne izborne komisije, koji pokazuju da je sve izvjesnije da će se Milanović i Grabar-Kitarović nadmetati u drugom krugu.

Treći na listi kandidata je pjevač Miroslav Škoro, koji je osvojio 23, 30 odsto glasova.

Ostali kandidati daleko su iza troje prvoplasiranih, pokazuju rezultati koje je Komisija objavila na svom sajtu u 20.30 sati na osnovu obrađenih 3.764 obrađenih biračkih mjesta od ukupno 6.533.

Birališta su zatvorena večeras oko 19 sati.  Na ovim izborima je skoro 3,9 miliona birača odlučivalo o tome ko će u narednih pet godina biti predsjednik Hrvatske.

U sjedištu HDZ zadovoljni su rezultatom prvih izlaznih anketa po kojima je na današnjim izborima.

“Od prvog dana smo tvrdili da će Grabar-Kitarović ući u drugi krug. To su prvi rezultati i pokazali. Čestitamo joj na tom rezultatu”, rekao je Branko Bačić, šef poslaničkog kluba HDZ u Saboru.

Današnje predsjedničke izbore, sedme od kako je Hrvatska stekla samostalnost, prati rekordnih 24.270 posmatrača.

1 komentar

  1. My husband and i were now peaceful that Albert managed to round up his reports from your precious recommendations he grabbed through the web site. It’s not at all simplistic just to find yourself giving freely information that people today have been making money from. Therefore we consider we’ve got the website owner to appreciate for that. The explanations you have made, the simple web site navigation, the friendships you will assist to foster – it’s got many unbelievable, and it’s assisting our son and our family imagine that that issue is enjoyable, and that’s highly pressing. Thanks for everything!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com