Novi spot Kic pop hora: Teče Tara (VIDEO) - Volim Podgoricu

Novi spot Kic pop hora: Teče Tara (VIDEO)

Regionalna senzacija, popularni podgorički KIC POP HOR objavio je drugi muzički spot za jednu od najljepših crnogorskih partizanskih pjesama “Teče Tara”, a povodom 75 godina od oslobođenja Crne Gore.

Spot je sniman na nekoliko lokacija, a motivi su, uz rijeku Taru, poznati mostovi iz različitih perioda izgradnje države koji su simboli svog vremena i slobodarskog duha crnogorskog naroda: most na Đurđevića Tari, Željeznički most na Maloj rijeci i jedan od najvećih neimarskih poduhvata 21. vijeka – most Moračica. Spot donosi i priču o dječaku kojeg slavna partizanska prošlost, junaštvo predaka, rijeka i djetinjstvo inspirišu da postane graditelj mostova.

Pjesmu je KIC POP HOR, sa dirigentom Sašom Barjaktarovićem i solistkinjom hora Tamarom Pavićević, snimio u muzičkom studiju “Adrenalin” Boba Stanišića u Podgorici. Reditelj je Gojko Berkuljan, a spot je rađen je u produkciji “Media Solution” koju potpisuje Vladimir Cvijetić. Autor teksta pjesme “Teče Tara” je Junuz Međedović, a nepoznat je autor muzike. Vokalni aranžman je uradio Saša Barjaktarović, a instrumentalni Saša Gajić.

Autorka scenarija je Sandra Vujović, a u spotu uloge tumače Vuk Radojević i Nemanja Dragović. Direktorica ovog projekta je Snežana Burzan, menadžerka hora.

Prijatelji projekta su: Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, Organizacija za prava autora muzike – PAM, JU KIC “Budo Tomović”, NVO Kutak, Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Ministarstvo saobraćaja Crne Gore, Zavod za metrologiju Crne Gore, Komisija za tržište kapitala, JP Aerodromi Crne Gore, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, kompanije CRBC i Nekretnina.me.

Predpremijeru, praćenu burnim aplauzom, ovaj spot je doživio 16. decembra na svečanoj državnoj akademiji “Slobodna je Crna Gora” u CNP-u, kojom je obilježena 75-togodišnjica oslobođenja Crne Gore.

Oko 40 članova hora za dvije i po godine postojanja priredilo je više od 50 koncerata, a od toga 22 iz serijala “Bez dileme – antifašizam”, kako u zemlji tako i u regionu, u Beogradu, Sarajevu i Prijepolju, a podsjetimo da su prošlog 29. novembra promovisali svoj prvi spot “Bilećanka”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com