“Nastavićemo da se borimo za naše svetinje. To što su nas uhapsili ne znači ništa” - Volim Podgoricu

“Nastavićemo da se borimo za naše svetinje. To što su nas uhapsili ne znači ništa”

Odbornik DF- u Skupštini Glavnog grada Miodrag Bešović je poručio da će i pored hapšenja njihovih lidera nastaviti sa borbom za Crnu Goru Petrovića, nakon događaja sinoć u državnom parlamentu.

Poslanici Demokratskog fronta  (DF) Milun Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević zadržani su u policiji. Oni su uhapšeni sinoć zajedno sa ostalim poslanicima ove partije.

“Nastaviće o da se borimo za naše svetinje. To što su uhapsili naše lideri ne znači ništa. Neko je za 30 srebrnjaka sinoć glasao”, poručio je Bešović prije nego što je napustio zasjedanje. On je kazao da Božić ne dočekujemo u atmosferi, kakvoj treba, da je  Isus Hrist nakon stradanja vaskrsnuo, a da kroz isti proces danas, 2020. godina kasnije, prolazi naša crkva. “Nećete izbrisati 800 godina postojanja naše crkve”, poručio je Bešović.

I odbornici SNP-a su napustili zasjedanje uz znak podrške Mitropoliji, a nijesu došli predstavnici Demokrata.

Gradonačelnik Ivan Vuković izrazio je “duboku naklonost Upravi policije, koja je po ko zna koji put sačuvala Crnu Goru”.

“Sačuvali su od još jednog nasrtaja našu državu”, kazao je Vuković.

On se složio sa Bešovićem da su sinoć viđene nemile scene, ali su rezultat djelovanja suprotne strane.

“Zahvaljujem se Vladi i odbornicima, koji su bili na mjestu donošenja istorijske odluke. To je posljednji korak obnove Crne Gore, onoga što su nam oduzeli 1918. godine”, kazao je Vuković.

On je istakao, da iako se suprotna strana neće složiti, vjeruje da je “ovo konačan korak ka pomirenju”.

Vuković tvrdi da će izglasanim Zakonom crkvu će vratiti u vjerski okvir.

“Nije ovo bilo upereno protiv Srpske pravoslavne crkve, ni u korist Crnogorske pravoslavne crkve, ovo jeste par ekselans, vraćamo Crnoj Gori ono što je njeno. Neprirodno stanje ispravljaomo”, kazao je Vuković.

On je istakao da kada crkve budu vraćene da će biti otvorene za sve vjernike.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com