SPORTISTA VELIKOG SRCA: Đoković donirao 25.000 DOLARA za pomoć Australiji - Volim Podgoricu

SPORTISTA VELIKOG SRCA: Đoković donirao 25.000 DOLARA za pomoć Australiji

Najbolji srpski sportista svih vremena kao i mnogo puta do sada pomaže uvijek kada je potrebno.

Drugi teniser svijeta, koji trenutno nastupa na ATP kupu u Brizbejnu, prihvatio je priedlog Marije Šarapove na Twitteru da izdvoji novac za pomoć Australiji, koja je posljednjih nedjelja pogođena velikim požarima koji su uzrokovali žrtve i veliku štetu.

“Australija je u januaru bila moja kuća posljednjih 15 godina. Posmatrati kako vatra uništava zemlju, divne porodice i životinje duboko mi je slomilo srce. Želim da doniram 25.000 dolara pomoći. Novak Đoković, da li bi odgovorio na moju donaciju?”, napisala je lijepa ruska teniserka.

Nedugo poslije toga Đoković je odgovorio.

“Da, Marija Šarapova, želim i ja da dam 25 hiljada da dupliramo pomoć ovoj zajednici. Uz tebe smo, Australijo”, napisao je Novak.

Šarapova i Đoković samo su neki od tenisera koji su se priključili akciji pomoći Australiji, a prije njih to je uradio i domaći igrač Nik Kirjos.

Nacionalni teniski savez odmah je pokrenuo akciju i zakazao dobrotvorni teniski meč 15. januara sa kojeg će sav prihod biti uplaćen za pomoć Australiji, a novac će prikupiti i tako što će za svaki odservirani as na ATP kupu platiti po 100 dolara.

Vjeruje se da će teniseri ukupno 24 reprezentacije na mečevima ATP kupa, koji se održava u Pertu, Brizbejnu i Sidneju, odservirati više od 1.500 as udaraca tokom takmičenja, pa se očekuje da će biti prikupljeno oko 150.000 dolara pomoći.

3 komentara

  1. I’d end up being mendacity if i stated i do not such as this post, in truth, I like this a great deal I needed to place up a discuss here. I must state maintain the good work, and I will probably be coming again with regard to good since i have currently bookmarked the web page.

  2. Can I just say what a aid to find somebody who really knows what theyre speaking about on the internet. You positively know how one can deliver an issue to gentle and make it important. More people have to read this and perceive this side of the story. I cant consider youre not more standard since you definitely have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com