Tramp tvrdi da je “sve u redu” - Volim Podgoricu

Tramp tvrdi da je “sve u redu”

Najmanje 80 „američkih terorista“ ubijeno je u napadu na dvije baze u Iraku, tvrdi iranska državna televizija. Neimenovani američki zvaničnik kaže da nema saznanja o američkim žrtvama 

Iranska državna televizija objavila je danas da je najmanje 80 “američkih terorista” ubijeno u iranskom napadu na američke ciljeve u dve baze u Iraku.

Pozivajući se na neimenovani visok izvor u Revolucionalnoj gardi, Iran je naveo da u domašaju ima 100 drugih ciljeva u regionu ako Vašington preduzme mjere odmazde, prenosi Rojters.

Televizija tvrdi da američki predsjednik pokušava da umanji štetu od iranskih raketnih napada na američke ciljeve u Iraku tvitovima da je “sve u redu”.

Takođe se navodi da su američki helikopteri i vojna oprema “teško oštećeni”, a da nijedna iranska raketa nije presretnuta.

Tramp je posle napada na Tviteru naveo da je sve u redu, dok američke televizijske mreže navode da u napadu nije bilo američkih žrtava.

Nema jasnih informacija ni o mogućim žrtvama među Iračanima.

Neimenovani američki zvaničnik rekao je da SAD “nemaju saznanja o američkim žrtvama”, ali da se situacija još procjenjuje, prenosi Rojters.

U Bijeloj kući su noćas bili i državni sekretar Majk Pompeo i šef Pentagona Mark Esper, a potpredsjednik Majk Pens je bio u kontaktu sa kongresnim liderima, prenosi Rojters.

IRAN NAJAVIO IRAČKOM PREMIJERU NAPADE NA BAZE

Irački premijer Adel Abdul Mahdi primio je poruku Irana u kojoj se kaže da odgovor Teherana na američko ubistvo generala Kalima Sulejmanija ili predstoji ili je u toku, rekao je premijerov portparol u saopštenju.

Teheran je Mahdiju rekao da će meta napada biti samo lokacije gdje su prisutne američke snage, ali nije precizirao te lokacije, dodao je on, prenosi Rojters.

Dok su rakete padale na američko krilo baze Ain al Asad i Harir u Irbilu, Mahdi je dobio i poziv iz Vašingtona, rekao je portparol iračkog premijera.

Nema izveštaja o žrtvama ni iz iračke vojske ni iz koalicije predvođene SAD.

Agencije

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com