USPJEŠNA AKCIJA SPAŠAVANJA: Kod Ulcinja se nasukala jedrilica - Volim Podgoricu

USPJEŠNA AKCIJA SPAŠAVANJA: Kod Ulcinja se nasukala jedrilica

Ekipa Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) uspješno je završila akciju spasavanja jedrilice “Oluja” i dva moldavska državljanina na njoj, a koji su se našli u opasnosti u blizini Ulcinja.

Sektor granične policije obavijestio je oko 19.40 časova UPSUL, da se na početku Velike plaže u Ulcinju nasukala jedrilica “Oluja”, tipa “bavaria” sa dvočlanom posadom iz Moldavije. Pomorski operativni centra UPSUL odmah je pokrenuo akciju spašavanja i na lice mjesta je iz Bara upućeno je brzo spasilačko plovilo SAR-1 sa tročlanom posadom.

Oni su imali zadatak da odsukaju jedrilicu iz plićine u kojoj dubina mora nije prelazila dva metra , a sve to u vrlo nepovoljnim meteo-uslovima jer su udari sjevernog vjetra dostizali brzinu i do 40 čvorova.

Uprkos plitkom moru i jakoj buri, SAR-1 je uspio da odsuče ugroženu jedrlicu i uzme je u tegalj.

jedrilica Velika plaža
Sa akcije(Foto: UPSUL)

Jedrilica je odvučena do Male plaže u Ulcinju gdje je ronilac progledao podvodni dio njenog trupa kako bi se uvjerili da jahta nije pretrpjela veća oštećenja i da je sposobna za plovidbu dalje do Bara.

Svo vrijeme trajanja spasilačke akcije SAR-1 plovila i njegove posade, lice mjesta je obezbjeđivalo i policijsko plovilo Sektora granilne policije Jug, a akcija je uspješno završena sinoć oko 23 časa.

Nautičari sa „Oluje“ prošli su bez povreda u nasukanju jedrilice kod Velike plaže.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com