TEŠKA TRAGEDIJA: Slavio Božić, pa se raznio dinamitom - Volim Podgoricu

TEŠKA TRAGEDIJA: Slavio Božić, pa se raznio dinamitom

Zlatko Komatina (33) iz sela Biočin kod Raške nastradao je na Božić kad je eksplodirao dinamit kojim je, kako se sumnja, nestručno rukovao tokom proslave najvećeg vjerskog praznika.

Tragedija se, kako saznajemo, dogodila 7. januara oko 11 časova, a utvrđeno je da se radi o nesrećnom slučaju. – Zlatko Komatina je u momentu nesreće bio sam. Kad je eksplozija odjeknula, meštani su pozvali Hitnu pomoć i policiju, pa je ljekarska ekipa iz Raške veoma brzo stigla u zabačeno selo Biočin. Nažalost, ljekari su mogli samo da konstatuju smrt – priča naš izvor iz istrage i dodaje:

Nije samoubistvo

– O slučaju je obavješteno i Više tužilaštvo iz Kraljeva, a uviđaj je obavila policija u prisustvu mrtvozornika. Prizor na mjestu nesreće bio je jeziv. Od siline detonacije tijelo nesrećnog Zlatka bilo je raskomadano, a istragom je utvrđeno da on nije izvršio samoubistvo, već da je do tragedije dovelo nestručno rukovanje dinamitom.

Policija je, navodno, telo mladića zatekla na lokalnom putu ka zaseoku Komatine. – Tijelo se nalazilo na desetak metara od dvožičnog elektroprovodnika. Kasnije, u kući Komatina u kojoj je Zlatko živio, ukućani su policiji predali još dvadesetak štapina dinamita marke „amoneks“ – kazao je izvor iz istrage.

Naš sagovornik naglašava da u ovom dijelu Srbije nije neuobičajeno da vjernici proslavljaju Božić pucnjavom i aktiviranjem eksploziva.

Čuli za tragediju

– U zabačenim selima u ovom kraju tokom proslave praznika praktikuje se upotreba pirotehničkih sredstava, iako nadležni apeluju da se to ne radi. Nažalost, mnogi mještani umjesto petardi koriste dinamit, pa se sumnja da je to bio slučaj i u ovoj tragediji, odnosno da je mladić samo želio da na taj način proslavi Božić – kazao je sagovornik Kurira.

Meštani okolnih sela ispričali su za Kurir da su čuli da je mladić nastradao. – Ovde živi vrlo malo ljudi, ali se pročulo da je Zlatko poginuo. Nažalost, niko od nas ne zna kako se to dogodilo – pričaju meštani.

Kurir.rs/ 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com