KAKVI SMO TO POSTALI?! Prolaznici bukvalno PRESKAČU LEŠ u krvi nasred ulice (FOTO) - Volim Podgoricu

KAKVI SMO TO POSTALI?! Prolaznici bukvalno PRESKAČU LEŠ u krvi nasred ulice (FOTO)

Kragujevčanin (42) u maskirnom odijelu jutros je oko 9 časova, u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karadorđevića u Kragujevcu, sebi oduzeo život prerezavši vrat, a pored ovog jezivog događaja, ono što je zaprepastilo javnost bila je i hladnokrvnost sugrađana koji su prolazili pored njegovog leša ne osvrćući se, kao da je najnormalnija stvar u pitanju!

Prema riječima očevidaca, muškarac je najprije ušao u prodavnicu, gdje je prijetio da će da se ubije, galamio je na radnike, a potom izašao i nožem posjekao tri puta sebe po vratu. Radnici ovog trgovinskog objekta zaključali su radnju, a muškarac, obučen u maskirno odijelo, par minuta je, naočigled prolaznika, mahao nožem prije nego što se i ubio.

Međutim, uprkos ovom stravičnom prizoru, na fotografijama sa lica mjesta vidi se da građani opušteno prolaze pored njegovog leša, idući svojim poslom i ne osvrćući se, kao da se ništa ne dešava!

Dr Ivica Mladenović, psihijatar i psihoterapeut iz Instituta za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici kaže da vrlo zabrinjava ovakvo ponašanje sugrađana i nedostatak osjećaja i empatije prema drugom.

FOTO: IKRAGUJEVAC.COM

– Ovakvo ponašanje je vjerovatno posljedica opšte apatije, besciljnosti i generalnog nezadovoljsta kod našeg naroda koji je prouzrokavan velikim stresom kojim smo izloženi. Taj stres doveo je i do dubokog gubitka empatije. Takođe, nama je nametnut i pristup sa Zapada, koji nije karakterističan za naš narod, a koji se ogleda u motou “gledaj svoja posla” – objašnjava Mladenović.

Sa druge strane, socijalni psiholog Vesna Tomić smatra da je glavni razlog to što se ljudi, kad vide tako jezivu scenu, skamene i prisutan je veliki strah.

foto ikragujevac

– Danas su čak i djeca često naoružana noževima i drugim oružjem. Kod sugrađana koji su vidjeli jezivu scenu muškarca kako leži u lokvi krvi je vjerovatno prisutan strah jer ne znaju šta se desilo, da li ga je neko drugi povrijedio, kao i da li su i oni ugroženi – smatra Tomićeva.

Inače, ovo nije prvi put da su sugrađani pokazali određenu dozu bezosjećajnosti. Slična situacija dogodila se prije četiri godine kada je neidentifikovani muškarac preminuo u Upravi za javne prihode u Zahumskoj 23a na Zvezdari. Tijelo muškarca, prekriveno čaršavom, ležalo je skoro dva sata na samom ulazu u zgradu Uprave, a građani koji su dolazili da završe poslove su bukvalno preskakali leš!

Kurir.rs/R.K./Foto: Ikragujevac.com, Printscreen

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com