Vesna Dedić: Moram da dam otkaz, RTS me je ponižavao godinama - Volim Podgoricu

Vesna Dedić: Moram da dam otkaz, RTS me je ponižavao godinama

Novinarka i autorka emisije “Balkanskom ulicom”, koja se prikazuje na RTS-u, Vesna Dedić ogorčena je ponašanjem svoje matične kuće i ističe da je javni servis godinama ponižava.

Ona već neko vrijeme javno iznosi tvrdnje da se njena emisija uklanja iz programske šeme, te da se dijeli na dvije, kao i da joj je minutaža skraćena.

RTS na sve to kaže da optužbe nisu tačne i da emisija traje kao i uvijek, 40 minuta. Vesna pak tvrdi da njena matična kuća laže i da loše postupanje prema njoj traje već godinama.

“Kolegijum RTS-a ponižavao me je kao novinara i sprečavana sam da ‘Balkanskom ulicom’ realizujem shodno svom znanju. Imam zabranu pozivanja velikog broja uglednih gostiju uz obrazloženje da nisam dovoljno dobar novinar da bih takve ljude intervjuisala. Imala sam zabranu emitovanja nekih emisija sa meni čudnim objašnjenjem. Često nemam na raspolaganju dovoljan broj kamera i ostalih kapaciteta. Trpim uvrede i prozivke tipa ‘gdje si ti učila novinarstvo?!’, kao i odbijanje da se prihvati novi koncept emisije koji iziskuje malo bolju scenografiju i produkciju. Trpim ucjene da ako ne prestanem da pišem romane, moram da dam otkaz na RTS-u”, rekla je Vesna za list “Alo”.

Dodala je i da ovo nije prvi put da njena emisija, koja se emituje skoro dvije decenije, ostane bez termina. Kako je rekla, niko joj sa RTS-a još nije objasnio zbog čega je umjesto specijalne emisije povodom 18. rođendana koja je trebalo da se emituje 5. januara prikazana emisija SAT. Takođe, kako kaže Vesna, u posljednje tri godine sve novogodišnje emisije koje je snimila ili nisu emitovane u planiranom terminu ili nisu emitovane uopšte.

“Nepravilnosti i nelogičnosti vezane za emisiju ‘Balkanskom ulicom’ dešavaju se već četiri godine, od kada je urednička struktura javnog servisa izmijenjena. Ne znam zbog čega Olivera Kovačević izbacuje, skraćuje i mijenja termin mojoj emisiji, ali je činjenica da je to njeno pravo koje koristi u skladu s ovlašćenjima koje ima kao glavni i odgovorni urednik zabavno-sportskog programa. Druga je stvar što vrhunski ispovjedni intervjui ne mogu da se urade na pola sata jer je to osnovni udar na kvalitet emisije. O zabrani i sprečavanju da neki ljudi gostuju u mojoj emisiji da i ne govorimo”, istakla je Vesna i dodala da je Olivera njena dugogodišnja koleginica i odličan novinar, ali da ne vidi zašto bi postojao animozitet bilo koje vrste.

Ona je i sama više puta pitala Kovačevićevu, ali i Dragana Bujoševića, o čemu se radi, ali nikada nije dobila potrebna objašnjenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com